Tags: coronacrisis, Coronavirus, de coronakrant

Eenzaam door corona: hou je werknemers in de gaten!

Eenzaamheid op de werkplek komt meer voor dan gedacht. Medewerkers voelen zich eenzaam, ondanks de aanwezigheid van en interactie met collega’s.

Eenzaamheid heeft niets te maken met alleen zijn. Het wordt omschreven als een negatieve emotie die voortkomt uit het vervreemd zijn van of afgewezen worden door anderen. Daarnaast voelt de eenzame medewerker zich beroofd van veilige, hechte connecties met anderen. Dit kan zowel privé als op het werk gebeuren, ondanks een grote vriendengroep, familie en collega’s op het werk. Werkgerelateerde eenzaamheid kan ontstaan uit het onvermogen van de medewerker zelf om duurzame sociale relaties met collega’s tot stand te brengen of te onderhouden, maar het kan ook zijn dat de organisatiestructuur deze relaties niet bevorderd of zelfs onmogelijk maakt.

Maskeren van eenzaamheid

Wanneer werkgerelateerde eenzaamheid ontstaat is het niet vanzelfsprekend dat medewerkers dit probleem benoemen en hulp zoeken. Het gevoel van zelfredzaamheid kan ertoe leiden dat medewerkers het ervaren van eenzaamheid zien als hun eigen probleem. Ze willen anderen hier niet mee belasten. Daarnaast kan het gevoel ontstaan dat het betrekken van anderen, zoals collega’s, het probleem niet op gaat lossen.

 

[…]

 

Het volledige artikel lezen?

Klik hier


Tags: coronacrisis, Coronavirus, de coronakrant
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.