Tags: coronacrisis, Coronavirus, de coronakrant

Mijn werknemers werken thuis; wat moet ik doen als werkgever?“ door Bierman Advocaten

Met de huidige maatregelen van het kabinet omtrent het coronavirus, ontkom je er als werkgever bijna niet meer aan: thuiswerken. Wat betekent dit voor jou als ondernemer? Wat moet je regelen en in hoeverre ben je verantwoordelijk voor de werkplek?

Plaatsonafhankelijk werken

In juli 2012 is het Arbeidsomstandighedenbesluit gewijzigd. Het begrip ’’thuiswerken’ is vervangen door de term ’’plaatsonafhankelijke arbeid’. Kort gezegd gaat het om werknemers die in opdracht van de werkgever werken, maar dan op een andere plaats dan de locatie van de werkgever. Dit kan thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook in een hotel.

[…]

 

Instructierecht

Op dit moment heeft de overheid slechts geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken, het is?nog?geen verplichting. Als werkgever heb je een instructierecht en mag je besluiten dat thuiswerken niet tot de mogelijkheden behoort. Je moet er echter wel voor zorgen dat de werksituatie veilig en gezond blijft. Als het werken op kantoor in verband met de gezondheidsrisico’s door het coronavirus niet meer verantwoord blijkt te zijn, moet je met een goed verhaal komen om het thuiswerken alsnog te verbieden.?

Het volledige artikel lezen?

Klik hier


Tags: coronacrisis, Coronavirus, de coronakrant
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.