Tags: , ,

September: hét moment om bedrijfsfitness aan te bieden

Hoewel we nog even genieten van de laatste weken zomervakantie, staat september alweer voor de deur. Dé maand die in het teken staat van “terug naar routines”. Een ideaal moment om medewerkers te verrassen met een leuke en sportieve health benefit, zoals bedrijfsfitness. Zo pak je die nazomermotivatie nog even mee en is jullie bedrijf fitter dan ooit en klaar voor de aankomende herfst- en wintermaanden.

September staat vaak bekend als de ‘back to school’ maand, maar ook als de maand waarin collega’s na de zomermaanden weer in hun gezonde gewoontes stappen; zo gaan mensen gezonder eten en zoeken de sportschool weer vaker op. Als je je als bedrijf oriënteert op het implementeren van een secundaire arbeidsvoorwaarde waarbij de gezondheid van medewerkers centraal staat – zoals bedrijfsfitness – dan kan september daar een ideaal moment voor zijn. Lees in dit artikel waarom.

Een fijne boost na de vakantie

In september zullen de meeste collega’s weer terug zijn van vakantie. Maar de overgang van vakantie- naar werkmodus is voor sommige medewerkers nog best lastig. Een positieve sfeer op kantoor draagt echter bij aan een zachte landing. Lekker actief zijn en sporten is een ware mood booster (hallo endorfines!) en kan helpen bij de post-vakantieblues en daarmee ook gelijk de sfeer op kantoor. Bovendien, hoe leuk is het organiseren van een groepsworkout met collega’s, om samen weer in het regime te komen?

Hernieuwde energie en motivatie

Anderzijds keren juist veel medewerkers na de zomervakantie terug met een bak nieuwe focus en energie. Ze zijn weer klaar voor een nieuw werkseizoen. Een perfect moment om een arbeidsvoorwaarde te implementeren waarbij energie en motivatie goed van pas komen: namelijk bedrijfsfitness. De combinatie van het sporten en de hernieuwde energie kan leiden tot nog meer productieve en gezonde gewoontes, wat weer kan leiden tot betere prestaties op werk, en zelfs tot minder verzuim.

Klaar voor de herfst

Zodra het september is, staat de herfst ook weer voor de deur. De donkere (en vaak natte…) dagen komen eraan. Het implementeren van bedrijfsfitness in september geeft collega’s de kans hun lichamelijke fitheid en sportroutines op orde te krijgen, vóórdat het herfstseizoen begint. Als die routine eenmaal staat, is het ook makkelijker om deze vol te houden gedurende de wintermaanden. Kortom: het legt een fijne basis voor wat nog komen gaat, dus pak die nazomer motivatie nog even mee!

Toffe teambuilding activiteit

Samen uit eten of een borreltje is natuurlijk altijd leuk als teambuilding. Maar wist je dat samen sporten met collega’s ook een toffe activiteit is? Samen een fitnessuitdaging aangaan of een groeples volgen helpt bij het versterken van onderlinge banden en het creëren van een saamhorige werkomgeving. Omdat de reguliere zomervakanties in september voorbij zijn, en teams na enkele ‘lege’ weken op kantoor eindelijk weer zo goed als compleet zijn, is september het ideale moment om een sportieve teambuildingactiviteit te plannen. Denk bijvoorbeeld aan yoga, een boksles, crossfit of boulderen. Binnen het Activate-programma van OneFit kunnen we meedenken over het type activiteit dat het beste bij jullie bedrijf past.

Kortom; het implementeren van een bedrijfsfitnessvoordeel in september geeft bedrijven de kans te profiteren van de “terug naar routine” mindset van medewerkers. Ook biedt het ondersteuning aan het welzijn van medewerkers tijdens de periode na de vakantie, en het bevordert een cultuur die gezondheid en welzijn aanmoedigt. Een initiatief als deze kan positieve invloed hebben op de medewerkersmoraal, productiviteit en jobtevredenheid, het gehele jaar door; ook tijdens de komende herfst- en winterdagen!

Over OneFit

OneFit is aanbieder van flexibele sportabonnementen. Op het OneFit (app)platform zijn meer dan 1000 sportlocaties aangesloten; van fitness, tot padel en van boksen tot yoga. Als werkgever kun je jouw medewerkers toegang geven tot al deze sportlocaties- en categorieën, door mee te betalen aan een OneFit sportabonnement. Een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde, die goed past bij de ambitie om medewerkersvitaliteit op peil te houden.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival Magazine

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE