Tags: , ,

Vier scenario’s over de toekomst van de Nederlandse economie

Het coronavirus heeft in korte tijd om zich heen geslagen over heel de wereld. Ieder land gaat op zijn eigen manier met deze pandemie om, met als belangrijkste doel om het virus zo goed mogelijk te controleren. De maatregelen die hiervoor worden genomen zorgen ervoor dat deze gezondheidscrisis ook ingrijpende gevolgen heeft voor ons dagelijks leven en de economie.

Onzekerheid bij werkgevers

Veel werkgevers in Nederland zijn al weken in spanning, want hoelang gaat de coronacrisis nog aanhouden? En wat gaan daar de economische gevolgen van zijn? En wat betekent dat voor mijn organisatie? Werkgevers proberen zo goed mogelijk in te spelen op de veranderende omstandigheden, maar ze zijn ook grotendeels afhankelijk van de maatregelen die worden getroffen vanuit de overheid. Die heeft ook geen panklare oplossingen. Want was als we het virus nu onder controle krijgen en het later het in golven terugkomt? Wat als er een medicijn wordt gevonden voor betere behandeling? En hoelang duurt het totdat er een vaccin is? Allerlei factoren die ook invloed zullen hebben op maatregelen die worden getroffen. Hierdoor blijven werkgevers echter wel in onzekerheid.

 

[…]

 

Scenario 4
Dit scenario zal de grootste gevolgen hebben voor de economie. In dit scenario is er vanuit gegaan dat de contactmaatregelen twaalf maanden duren. In dit geval zal de recessie anderhalf jaar aanhouden, mede door problemen in het buitenland en de financiële sector. Instellingen in deze laatste sector moeten gered worden. Ook zal er een flinke krimp zijn in alle bestedingscomponenten.

Het volledige artikel lezen?

Klik hier


Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival 2023

Winnaars HRtop100 2023

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Strategisch P&O Adviseur (Beleid) | Gemeente Krimpenerwaard

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Tuesday Talk #9: Sustainable HR bij Swapfiets

Whitepaper

Van Human Resource Management naar een optimale medewerkerbeleving

Van Human Resource Management naar een optimale medewerkerbeleving