Waardering voor je werknemers: waarom het zo belangrijk is

Werknemers kunnen een bedrijf tot een succes maken, maar het ook breken! Zonder tevreden personeel zal een bedrijf dan ook niet kunnen ’’bloeien’ tot een succesvolle onderneming. Maar hoe hou je je werknemers tevreden? Hoe zorg je ervoor dat je werknemers productief zijn en blijven?

Gezonde werknemers

Zorgen voor gezonde omstandigheden zou eigenlijk een eerste vereiste moeten zijn. Niet alleen om humanitaire redenen, maar ook heel simpelweg voor de zaak. Een gezonde werknemer heeft immers meer energie om werkelijk werk te kunnen verzetten. Daarnaast zijn de kosten voor zieke werknemers nu ook niet bepaald hetgeen waar je als bedrijf op zit te wachten. Daar heb je immers helemaal niets aan! Zorg dus voor een gezond en veilig leefklimaat in je bedrijf. Denk hierbij niet alleen aan zaken die de Arbowet al zullen voorschrijven, maar ga ook na of de onderlinge verhoudingen binnen het personeel wel gezond zijn. Zijn er conflicten? Biedt een luisterend oor, oordeel niet te snel en denk in oplossingen in plaats van in problemen.

Waardeer je personeel openlijk

Misschien ben je je al lang bewust van al die goede dingen die het personeel voor je bedrijf doen. Waardeer je ze zeker wel: maar laat je dat ook merken? Woorden, die niet uitgesproken worden, worden lastig verstaan! Deel complimentjes uit of doe het eens anders en deel geschenken uit. Relatiegeschenken zijn hierbij een ideale mogelijkheid. Relatiegeschenken kopen is immers eenvoudig te realiseren en er is veel keus. Bedrukte relatiegeschenken, bijvoorbeeld, kan een leuke mogelijkheid zijn. Of ga je liever voor zakelijke geschenken die je je personeel aanbiedt, waarbij niet direct het logo erop hoeft te staan (kan natuurlijk wel), maar waarvan je liever hebt dat ze er ook werkelijk iets aan hebben? In zo’n geval kies je voor handige accessoires voor bij de computer, tablet of telefoon. Of kies eens iets leuks voor het gezin van de werknemer.

Geef inspraak

Personeel wat niet domweg alleen maar opdrachten heeft uit te voeren, maar ook mee kunnen denken, zullen een veel groter hart hebben voor het bedrijf. Het maakt ze ook veel bewuster voor alle zaken die met het bedrijf samenhangen, waardoor ze ook bepaalde regels of opdrachten meer zullen begrijpen. Daarnaast: zij zijn de mensen van de werkvloer en kunnen soms de dingen veel beter zien door de praktijk waarmee zij te maken hebben. Je zou bijvoorbeeld 1 keer in de week of de maand een soort overleg kunnen plannen waar niet alleen leidinggevend personeel aan deelneemt maar juist al het personeel! Laat op deze vergaderingen duidelijk je waardering blijken want ieder personeelslid is net zo belangrijk voor het bedrijf!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.