Tags: ,

Waarom zijn relatiegeschenken belangrijk voor een bedrijf?

Van een pen met je merk tot een gepersonaliseerde vlieger of powerbank. Maakt jouw organisatie gebruik van relatiegeschenken?

Veel bedrijven geven relatiegeschenken weg. Bijvoorbeeld rond de feestdagen of wanneer er een (potentiële) klant op bezoek is geweest. Maar waarom zou je dit eigenlijk doen? Wat is een goede reden om zelf ook iets met relatiegeschenken te doen?

Goede marketingtool

Een relatiegeschenk is een goede marketingtool. In de meeste gevallen geldt: de kracht van herhaling. Wanneer bedrijven je merknaam vaker zien, bijvoorbeeld op een gebruiksvoorwerp, dan gaan ze sneller over tot het kopen van een product. Het maakt dan niet veel uit wat voor een relatiegeschenk het is. Al helpt het wel als het past bij de dienst of product die jij levert als bedrijf. Als het toepasselijk of leuk is, wordt het beter onthouden. Zo wordt er dus eerder aan jou gedacht dan aan de concurrent.

Het helpt het klantencontact

Iedereen vindt een presentje leuk. Jouw klanten dus ook. Laat merken dat jij het fijn vindt dat ze jouw klanten zijn en geef ze een relatiegeschenk. Het zorgt ervoor dat ze een goed gevoel bij jou als ondernemer krijgen. Zo willen ze sneller en vaker zaken met je blijven doen. En dat is weer gunstig voor jouw bedrijfsvoering.

Verschillende soorten relatiegeschenken

Je kunt talloze soorten relatiegeschenken kopen. Denk aan pennen, schrijfblokjes, powerbanks, wasknijpers, telefoonhoesjes en kalenders. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er. Er is ongetwijfeld wel iets te vinden dat bij jouw onderneming past. Je kunt dit ook allemaal laten bedrukken met je bedrijfslogo of een toffe slogan. Hoeveel je hiervoor moet betalen, is afhankelijk van meerdere factoren. Hoeveel stuks wil je bijvoorbeeld? En in hoeveel kleuren moeten de bedrukking zijn? Wat voor een product is het? Het ene product is nou eenmaal duurder dan het andere. Het is daarom slim om meerdere soortgelijke producten met elkaar te vergelijken om zo het beste aanbod te vinden.

Tags: ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Bekijk het HRcommunity Festival magazine hier!

Gratis HR-bureaukalender 2023

Upload content hier!

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Grip en zicht op je flexpool

Grip en zicht op je flexpool