Weg met de kantoortuinen!

Heel veel bedrijven zijn afgelopen jaren overgegaan naar kantoortuinen, omdat men denkt dat kantoortuinen prestaties doen verbeteren. Helaas, kantoortuinen zijn helemaal niet zo goed. Veel evaluaties van kantoortuinen laten juist een daling in productiviteit zien . Waarom is de kantoortuin toch nog steeds populair?

Wat is het vermeende voordeel van kantoortuinen?

Werken in een kantoortuin (een grote open kantoorruimte) zou los van economische voordelen ook andere voordelen hebben. Doordat je geen muren en deuren hebt, kan je makkelijker communiceren. Je wil een collega die toevallig naast je zit even wat vragen en dat kan makkelijk. Als je collega’s met elkaar overleggen kan je meeluisteren. Op deze wijze krijg je meer kennis van hun werk. En vice versa geldt dit ook. Ook zou je in een kantoortuin spontaner mensen tegenkomen waar je een praatje mee kan maken. De onderlinge communicatie zal naar alle waarschijnlijkheid bevorderd worden. Maar het werken in kantoortuinen zorgt ook voor verminderde productiviteit. Deze verminderde productiviteit heeft economisch een groter negatief effect dan het economische positieve effect op bezuiniging in kantooroppervlak.

 

 

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Bekijk het HRcommunity Festival magazine hier!

Upload content hier!

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Grip en zicht op je flexpool

Grip en zicht op je flexpool