Tags: flexkrachten, Nedap, whitepaper, Workforce

Denk hieraan als jouw bedrijf meerdere uitzenders inzet

Schakelt jouw bedrijf meerdere uitzenders in om de personeelsplanning gevuld te krijgen? Op zich logisch nu het personeelstekort zó nijpend is. Maar zorg dan wel dat jij en al die verschillende uitzenders gebruikmaken van hetzelfde systeem voor personeelsplanning en tijdregistratie. Want hanteer je allemaal verschillende, eigen systemen, dan ben je nog steeds inefficiënt bezig en krijg je jouw planning echt niet sneller sluitend.

Stel je voor: uitzender X spreekt Frans, uitzender Y Spaans en uitzender Z Duits. En ondertussen spreekt de planner binnen jouw bedrijf uitsluitend Hebreeuws, de vaste medewerkers op de werkvloer Fins en de flexkrachten Mandarijn. Dat zal uiteraard niet het geval zijn, maar toch is er wél zoiets aan de hand met de systemen waarmee al deze verschillende partijen werken. Deze zijn zó verschillend dat ze een universele taal missen. 

In plaats daarvan heeft iedereen zo zijn eigen tools, middelen en gebruiken. Ze werken dan langs elkaar heen en missen de eensgezindheid om problemen op te lossen. Zo’n probleem is bijvoorbeeld: Personeelstekort. 

En dat personeelstekort is nu misschien wel actueler dan ooit. 

Multi-vendor aanpak

In tijden van groeiende personeelstekorten zie je dat bedrijven meerdere uitzendbureaus inschakelen. Dat geldt misschien ook wel voor jouw bedrijf. De nood is nou eenmaal hoog en gaten in de planning worden het snelst gevuld met flexkrachten. Op zich is dit een logische reflex. Je spreidt je kansen met deze zogenaamde multi-vendor aanpak

Toch werkt zo’n aanpak eigenlijk alleen als ook de gebruikte workforcemanagement-software geschikt is voor een dergelijke multi-vendor werkwijze. Want als jouw bedrijf en al die uitzenders met verschillende softwarepakketten en Excel-lijstjes werken voor forecasts, personeelsplanningen en urenregistraties, dan blijf je tegen dezelfde problemen aanlopen. 

Je wordt pas slagvaardig als jouw bedrijf en alle uitzenders rondom jouw bedrijf eensgezind te werk gaan. Oftewel: gebruikmaken van één en hetzelfde pakket voor forecasts, planningen en urenregistraties. Met uniforme workforcemanagement-software spreekt iedereen dezelfde taal. Cruciaal om personeelsplanningen snel sluitend te krijgen en urenregistraties moeiteloos en foutloos te laten verlopen. 

Efficiëntere inzet van je totale workforce

Hoe aannemelijk dat ook klinkt, er kunnen natuurlijk altijd bezwaren zijn. Zowel binnen jouw eigen bedrijf als bij de uitzender(s). Er is nou eenmaal een sterk onderscheid tussen vaste medewerkers en flexkrachten. Waarom zou je voor, pak ‘m beet, het plannen van personeel dezelfde werkwijze moeten hanteren voor vast en flex? 

Het antwoord daarop is vrij simpel: je wilt geen verspilling van jouw workforce. Verspilling treedt bijvoorbeeld op als medewerkers niet volledig op hun competenties worden benut. Of als uitzendkrachten veel minder ingezet worden dan ze eigenlijk zouden willen. Eén planningssysteem met daarin vaste medewerkers én flexkrachten geeft jou een veel beter zicht op je totale workforce. Zeker als dat systeem laat zien wat deze medewerkers kunnen én willen. Dat inzicht leidt tot een efficiëntere inzet van je totale personeelsbestand en een betere wisselwerking tussen vast en flex. 

Denk hieraan als jouw bedrijf meerdere uitzenders inzet

Integreer vast en flex

Samenvattend: het is een logische reflex om in tijden van personeelstekort meerdere uitzenders in te schakelen. Belangrijke voorwaarde voor deze multi-vendor aanpak is dan wel dat jouw bedrijf software inzet die geschikt is voor multi-vendor gebruik. Met andere woorden: software die eenvoudig kan worden geïmplementeerd bij en benut door jouw uitzenders.   

Bijkomend voordeel is dat er dan ook een veel minder scherp onderscheid ontstaat tussen vast en flex binnen jouw organisatie. In plaats van twee gescheiden ecosystemen werk je aan de integratie tussen vast en flex. 

  • Waarom zou jouw organisatie deze integratie moeten stimuleren? 
  • Wat levert de integratie van vast en flex nou eigenlijk op?
  • En hoe krijg je dit voor elkaar? 

Dat allemaal ontdek je in de whitepaper: Integreer vast en flexibel personeel.

Een handige HR-gids als jouw bedrijf gebruikmaakt van meerdere uitzenders. Je leert hierin waaraan software in dat geval moet voldoen. Zodat software een verbindende factor wordt die iedereen (van eigen HR-medewerkers tot intercedenten en van vaste medewerkers tot flexkrachten) probleemloos met dezelfde software laat werken.

Download de whitepaper ‘Integreer vast en flexibel personeel’ via onderstaand formulier

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Tags: flexkrachten, Nedap, whitepaper, Workforce
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.