Tags: arbeidsmarkt, leiderschap, management, Vlerick Business School

Het ’Future of Work’- model: klaar voor de toekomst

In een zeer snel veranderende wereld moeten organisaties en medewerkers zich blijven ontwikkelen. Hoe bepaal je de prioriteiten? Welke accenten leg je? En hoe krijg je inzicht in de mogelijkheden binnen je organisatie? Het ‘Future Skills’-model geeft een duidelijk beeld van waar je vandaag staat als organisatie en kan je helpen kiezen op welke skills je wilt focussen in de toekomst.

In een zeer snel veranderende wereld moeten organisaties en medewerkers zich blijven ontwikkelen. Hoe bepaal je de prioriteiten? Welke accenten leg je? En hoe krijg je inzicht in de grootste ontwikkelingskansen binnen je organisatie? Vlerick Business School ontwikkelde het ‘Future Skills’-model waarmee je inzicht krijgt in de grootste  kansen.

Zet je organisatie in bloei met het ‘Future of Work’- model

Het model kan je vergelijken met een moestuin. Het bestaat uit vier trajecten die je kan zien als planten die in bloei staan. Deze trajecten zijn gekoppeld aan drie bijbehorende vaardigheden en worden ‘gevoed’ door zogenoemde meststoffen. Deze meststoffen zijn nodig om je tuin te laten bloeien en bevatten belangrijke grondstoffen zoals de juiste mindset. Zo ontdek op een gemakkelijke manier welke delen van je organisatie in bloei staan en waar extra voeding nodig is.  

het ‘Future of Work’- model- klaar voor de toekomst fig 1

De tuin

We gebruiken in het model vier soorten trajecten: 

 1. Digital Journey
  Einddoel:
  Jouw organisatie gebruikt technologie om bedrijfsprestaties te verbeteren. De creatie van nieuwe producten en diensten of het opnieuw vormgeven van huidige processen gaat hand in hand met innovatie.
 2. Service Journey
  Einddoel:
  Het begrijpen van specifieke klantbehoeften staat centraal. Alles wat je doet is gericht op het toevoegen van waarde voor klanten en de samenleving.
 3. Caring Journey
  Einddoel:
  Je wilt niet alleen de beste organisatie ván maar vooral vóór de wereld zijn. Zorg en respect voor zowel de belanghebbenden als de planeet is zeer belangrijk.
 4. Performance Journey
  Einddoel:
  Streven naar het hoogst haalbare met uitstekende producten. Er is een drive om te presteren waarbij teamwork cruciaal is. 

De meststoffen

Om deze trajecten te ‘voeden’ zijn er meststoffen nodig, deze bevatten de juiste mindset. 

We kennen er drie:

 1. Systemische mindset
  Een mentaliteit die erkent dat alles wat één ding in het systeem beïnvloedt, uiteindelijk al het andere zal beïnvloeden. Je houdt rekening met meerdere perspectieven en begrijpt hoe ze op elkaar inwerken.
 2. Boxer mindset
  De basishouding om te willen leren, groeien, nieuwsgierig zijn en risico’s nemen. Het creëert een gevoel van betrokkenheid en in eigen kracht staan.
 3. Impact mindset
  Het ervan bewust zijn dat al je acties consequenties hebben. Met deze mindset maak je de grootst mogelijke impact op de organisatie en de mensen om je heen.

Zet je organisatie in bloei!

Door een simpele test te maken ontdek je wat jouw organisatie nodig heeft aan de hand van 12 vaardigheden/skills en 6 mindsets. De uitkomst van deze test dient vervolgens als fundament voor op maat gemaakte trainingsprogramma’s. Zo zet jij je organisatie op de juiste plekken in bloei.    

The Future of Work

Vlerick Business School helpt je vorm te geven aan de Future of Work

Wij begeleiden organisaties met leiderschapsuitdagingen, nu en in de toekomst. HR speelt een cruciale rol in de ‘Future of Work’. Of het nou gaat om duidelijke kaders bij hybride werken of zorgen dat je medewerkers veerkrachtig en wendbaar zijn, er wordt veel gevraagd van HR-managers. Wij kunnen je helpen met de ontwikkeling van de juiste mindset, skillset en toolset voor een wendbare en toekomstbestendige organisatie.

Interesse in inzichten op het gebied van HR-thema’s, inrichten van je organisatie of leiderschap? Kijk op www.vlerick.com/nl/inzichten/. Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem daarvoor persoonlijk contact met ons op via [email protected].                                                         

Over Vlerick

Vlerick Business School biedt opleidingsprogramma’s van wereldformaat, bomvol praktische inzichten. Vlerick is de #1 voor managementopleidingen in de Benelux. Met meer dan 24.000 studenten uit 93 landen in ons alumninetwerk één van de meest dynamische en actieve communities ter wereld.

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Tags: arbeidsmarkt, leiderschap, management, Vlerick Business School
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE