Tags: arbeidsmarkt, leiderschap, management, skills, Vlerick Business School, whitepaper

In 8 stappen de skills van je personeel klaar voor de toekomst

Digitale transformatie raakt momenteel alle lagen en segmenten van onze arbeidsmarkt. Is jouw organisatie klaar voor deze verandering? Maak de skills van je personeel in 8 stappen klaar voor de toekomst.

De impact van technologie op ons werk is evident. De impact van digitalisering, AI en robotica zijn in veel organisaties al lang onderdeel van de dagelijkse praktijk. Digitale transformatie raakt momenteel alle lagen en segmenten van onze arbeidsmarkt. Organisaties voelen zich steeds meer genoodzaakt om te focussen op efficiëntie, waardecreatie en productinnovatie. Volledig inzetten op digitale transformatie kan een cruciale voorsprong op de concurrentie geven en eveneens ervoor zorgen dat duurzaamheidsambities binnen handbereik komen.

Impact op medewerkers

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven hun processen, producten en dienstverlening versneld zijn gaan digitaliseren. Deze verandering was al ingezet, maar het tempo waarin deze kentering plaatsvindt had niemand kunnen voorzien. De verwachting is dat door digitale transformatie in de komende 15 tot 20 jaar 32% van alle banen volledig zal veranderen en 14% van alle banen zelfs zal verdwijnen.  Dit vraagt een enorme flexibiliteit van werknemers. Bijscholing, omscholing en ‘outskilling’ zullen bij HR professionals daarom meer dan ooit grote aandacht verdienen. 

Stel jezelf de juiste vragen

Om bij te blijven in deze ontwikkelingen is bij- en omscholing van medewerkers noodzakelijk. Geldt dit ook voor jouw organisatie? Misschien ben je er nog niet zeker van of ingrijpen nu al nodig is. De eerste stap die je nu al kunt maken is goed in kaart brengen waar het personeel nu staat en welke skills extra aandacht verdienen. 

Welke vragen heb je binnen jouw organisatie te beantwoorden: 

  • Wat zijn de verschillende scenario’s om het huidige businessmodel aan te passen?
  • Welke skills hebben mijn medewerkers nu én in de toekomst nodig?
  • Is het bedrijf en het personeel al digitaal volwassen? Waar valt er nog winst te behalen?
  • Wat zou de beste investering zijn om de organisatie klaar te maken voor de toekomst?
  • Wat brengt digitale transformatie de medewerkers? Hoe overtuig je ze?

Wil je met deze thema’s aan de slag?

In de whitepaper Reskilling your Workforce welke je onderaan deze pagina download, ga je in 8 stappen in kaart brengen waar binnen jouw organisatie de kansen en knelpunten zitten. 

Download de whitepaper

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Tags: arbeidsmarkt, leiderschap, management, skills, Vlerick Business School, whitepaper
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.