Tags: behandelaar, burnout, psychisch verzuim, stress, verzuim

Naar een optimaal beleid voor psychisch verzuim

Download nu de whitepaper van Happy Brain Clinics: ‘Naar een optimaal beleid voor psychisch verzuim.’ Hier worden inzichten gedeeld die gebaseerd zijn op actuele neurowetenschappelijke en psychologische kennis, en die organisaties op weg helpen bij het slimmer voorkomen en verhelpen van deze vorm van uitval.

Psychische klachten

Psychische klachten vormt een gigantische uitdaging. Door overmatige stress en andere psychische klachten vallen werknemers langdurig uit, wat een grote druk legt op de continuïteit en productiviteit. Wat is er nodig om de mentale weerbaarheid van medewerkers te verbeteren en psychisch verzuim te voorkomen, en als psychisch klachten wel optreden, deze zo snel mogelijk te verhelpen? 

Succesvolle behandeling

Hoe zorgen we ervoor dat werknemers niet gemiddeld 4,5 maand uitvallen door psychische klachten, of 9,5 maand bij een burn-out? Een analyse van ruim 3.700 studies laat zien dat psychische klachten optimaler behandeld kunnen worden dan nu het geval is. Daarom is er een nieuwe aanpak nodig. Onze ervaring van de afgelopen negen jaar leert ons dat een optimale behandeling bestaat uit de volgende drie stappen: aanpassen van de automatische piloot (het onbewuste brein), inzicht krijgen in sociale context en psycho-educatie. 

Happy Brain Clinics

Happy Brain Clinics is het expertisecentrum voor mentale weerbaarheid en psychische gezondheid. Wij helpen mensen om zich weer goed te voelen en de regie over hun leven te behouden of terug te pakken. Dat doen wij al sinds 2012. Wij werken op basis van de meest actuele neurowetenschappelijke inzichten en gevalideerde psychologische kennis. Wij onderscheiden ons omdat we de kernoorzaak weghalen van psychische klachten in plaats van de symptomen. Daarmee komen vrijwel al onze cliënten – 95% – duurzaam van hun klachten af. 

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Tags: behandelaar, burnout, psychisch verzuim, stress, verzuim
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.