Tags: employee experience, hr-trends, SAP, whitepaper

Sleutelrol voor employee experience bij belangrijkste HR-metatrends in 2023

Oorlog, klimaatcrisis en economische onzekerheid. Wereldwijde uitdagingen die zorgen voor grote uitdagingen én reële kansen voor organisaties om zich het komende jaar te verbeteren. Voor het behalen van de daaruit voortvloeiende bedrijfsdoelen, is het prioriteren van employee experience absolute noodzaak.

De employee experience laat zich het best omschrijven als de verzameling van contactmomenten met collega’s, leidinggevenden en klanten, die leiden tot goede en slechte ervaringen op het werk. De optelsom van deze ervaringen vormt het beeld dat de werknemer heeft van de organisatie waar hij werkzaam is. De laatste tijd krijgt de employee experience steeds meer aandacht. Sterker nog: uit metatrendanalyses van SAP SuccesFactors’ Growth and Insights-team komt het optimaliseren van werknemerservaringen telkens als één van de belangrijkste thema’s naar voren. Ook in 2023.

De employee experience staat aan de basis van álle HR-metatrends. Nu en in de toekomst. Elke trend voor 2023 biedt organisaties de kans om betekenis in de employee experience te creëren. Dat kunnen verschillende acties zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van groeikansen, werknemers in staat stellen om een werkomgeving te creëren die past bij hun behoeften of het innemen van een standpunt over belangrijke duurzaamheidskwesties op het gebied van milieu, economie en personeelsbeleid.

Zeven belangrijke HR-metatrends

In dit SAP whitepaper ‘Metatrends in HR in 2023: het gaat om de employee experience’ gaan organisatiepsychologen en experts op het gebied van HR-technologie dieper in op de ontwikkeling van de belangrijkste HR-metatrends. Als onderdeel van het Growth and Insights-team zijn zij immers als geen ander thuis in de meest recente ontwikkelingen op de werkvloer. Bovendien kunnen zij als geen ander laten zien hoe organisaties hun voordeel kunnen doen met de HR-metatrends.

De belangrijkste HR-metatrends kwamen tot stand na twee uitvoerige analyses. Als eerste analyseerden de auteurs van dit whitepaper voor het jaar 2023 73 gerenommeerde bronnen uit de zakelijke pers. Daar kwam een lijst van 364 individuele trends uit voort. Aan de hand van een uitgebreide contentanalyse werden deze vervolgens gecategoriseerd in zeven brede HR-metatrends. In dit whitepaper komen ze álle zeven uitvoerig aan bod. Dit zijn ze:

  1. De strijd om vaardigheden winnen
  2. Het personeel mobiliseren voor de toekomst
  3. Doelgericht nieuwe technologieën inzetten
  4. Van flexibel werk een succes maken
  5. Holistisch welzijn bedrijfsbreed integreren
  6. De complexiteit van DEI&B omarmen
  7. People managers voorbereiden voor nu en later

De grote verschuivingen zoals oorlog, klimaatcrisis en economische onzekerheid stellen organisaties en hun werknemers voor grote uitdagingen. Maar ze bieden ook mooie verbeterkansen. Wil je meer weten over deze metatrends en wat ze voor jouw organisatie betekenen? Vul dan onderstaand formulier en download het whitepaper.

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Tags: employee experience, hr-trends, SAP, whitepaper
Ook Interessante Document
Uit De Thema Employee experience

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.