Tags: efficiëntie, organiseren, persoonlijke feedback, timemanagement

Cursus Timemanagement

Cursus Timemanagement

Organisator: IMK Opleidingen
IMK Opleidingen
StartdatumTijdspecificatieEinddatumPrijsInfo

Locatie:

Inhoud

Training Timemanagement

Grip op je functie, grip op jezelf

Inleiding cursus Timemanagement

Krijg jij je prioriteitenlijstje regelmatig niet af en moet je werkzaamheden vaak doorschuiven naar de volgende dag? Ben je dit zat en wil je meer grip op je tijd? De cursus Timemanagement helpt jou hierbij! Tijdens de cursus Timemanagement krijg je inzicht in alle aspecten die je hinderen in het goed managen van je tijd en leer je rust te creëren in je werkplanning. Daarnaast ontvang je praktische tips en tricks om efficiënter en effectiever met je tijd om te gaan.

Voor wie is de cursus Timemanagement?

De cursus Timemanagement is speciaal ontwikkeld voor iedereen die moeite heeft met het managen van zijn tijd en werkzaamheden. Heb je soms moeite met het verdelen van jouw taken over de beschikbare tijd en heb je besloten om je zelfmanagement te versterken? Wil je meer werk verzetten in minder tijd én het overzicht over jouw werk terugkrijgen? Dan is dit dé cursus voor jou.

Wat ontwikkel ik tijdens de cursus Timemanagement?

Na het volgen van de cursus Timemanagement:

 • heb je meer inzicht in jouw manier van tijdsbesteding;
 • stel je duidelijke en haalbare doelen en prioriteiten voor jezelf;
 • ben je in staat om je tijd effectief en efficiënt in te delen;
 • weet je wat jouw tijdvreters zijn en weet je deze optimaal te beheersen;
 • ervaar je meer overzicht en controle in je werk en rust in je hoofd;
 • ben je in staat om grenzen te bepalen en bewaken.

Programma

Onderwerpen die tijdens de cursus Timemanagement aan bod komen:

 • Wat is timemanagement?
 • Energiemanagement
 • Werkhouding en overtuigingen
 • Tijdvreters aanpakken
 • Prioriteitenmatrix: prioriteiten stellen op basis van belang en urgentie
 • Planning spelregels en structuur aanbrengen in je werkzaamheden
 • Persoonlijke missie
 • Omgaan met stress en Fear Of Missing Out (FOMO)
 • Multi- en switchtasken versus focus houden
 • Je eigen werkdag analyseren
 • Persoonlijke werkplek test
 • Realistische tijdinschatting maken
 • Jouw cirkel van betrokkenheid en invloed

Onze aanpak

Je start de cursus Timemanagement met het opstellen van jouw persoonlijke leerdoel(en) in de digitale leeromgeving. Vervolgens heb je telefonisch contact met de trainer om samen jouw persoonlijke leervragen te bespreken en door te nemen wat je wilt bereiken met deze cursus.
Tijdens de cursus Timemanagement werk je samen met de trainer en de andere deelnemers aan het verbeteren van je zelfmanagement en je persoonlijke stijl van communiceren. Dit doe je aan de hand van rollenspellen, praktijkgerichte oefeningen, maar vooral door middel van persoonlijke feedback op je timemanagement.

Om het geleerde te waarborgen, staan er tal van praktijkgerichte oefeningen voor je klaar in de online leeromgeving. Hier werk je tijdens de cursus aan, maar ook na afloop van de cursus kun je hiermee aan slag! Voor de cursus Timemanagement adviseren wij jou om rekening te houden met ongeveer twee uur zelfstudie per week.

Wie is mijn trainer?

De trainers van de cursus Timemanagement hebben zelf ruime ervaring op het gebied van timemanagement op zowel individueel niveau als op organisatieniveau. Zij leren je als geen ander te plannen en organiseren!

Certificaat

Iedereen die actief deelneemt aan de cursus Timemanagement ontvangt een certificaat.

Investering

Cursusprijs Open cursus €845.00
Lesmateriaal Open cursus programma €80.00
Locatiekosten Open cursus programma €110.00
Totaal (excl. btw) €1.035.00

Gratis trainen met het STAP-budget

Het STAP-budget is een subsidie vanuit de overheid waarmee je €1.000 opleidingstegoed kunt ontvangen voor het volgen van een training. Het is bedoeld voor iedereen op de Nederlandse arbeidsmarkt, om ontwikkeling en (om)scholing te stimuleren. Goed nieuws. Deze training is daardoor kosteloos te volgen. Aanvragen van het STAP-budget is eenvoudig:

Stap 1. Meld je via de website van IMK Opleidingen aan voor deze training. Gebruik daarvoor de speciale knop Inschrijven met STAP-budget. Je ontvangt daarna direct een STAP-vooraanmeldbewijs. Zonder dit bewijs kun je geen aanvraag doen.

Stap 2. In de bevestigingsmail van de vooraanmelding staat op welke datum je via het STAP-portaal de aanvraag in kunt dienen bij het UWV.

Stap 3. Uiterlijk 28 dagen na het indienden van de aanvraag ontvang je reactie van het UWV. Wordt de aanvraag om wat voor reden niet goedgekeurd. Geen probleem. We kijken naar een passende oplossing. Tot aan de officiële bevestiging van het UWV, ben je tot niets verplicht.

Stap 4. Je kunt de training gaan volgen!

Programma in detail

Deze training bestaat uit 2 lesdagen
Tags: efficiëntie, organiseren, persoonlijke feedback, timemanagement
Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.