Rijnlandweek (Summer Course 2024)

Rijnlandweek (Summer Course 2024)

Korting
Voor Leden
8 juli 2024
12 juli 2024
Op Locatie
Hoevelaken
6 januari 2025
10 januari 2025
Op Locatie
Hoevelaken
Organisator: De Limes en Rijnconsult
Prijs: 2.950,00
Prijs Basis Lid:€ 2.950,00-10%€ 2.655,00
Prijs Premium Lid:€2.950,00-15%€ 2.507,50
exclusief verblijf kosten (zie toelichting voor kosteninschatting)

Rijnlandweek (Summer Course 2024)

Sinds 2008 organiseert DeLimes, inmiddels samen met Rijnconsult, deze week. Dat is ondertussen 30 keer gebeurd, dit wordt de 31e week. In de praktijk een 5-daagse en een terugkomdag om o.a. met oud-deelnemers ervaringen te delen. Boekjes lezen over ‘zwemmen in de praktijk’ is toch echt anders dan zelf in het water springen. Van ‘Het blauwe Rijnland Boekje’ is inmiddels de 18e druk verschenen (36.000 stuks). Dat komt o.a. omdat veel HRM-ers ze cadeau doen aan sollicitanten en tijdens het onboarding-proces gebruiken: ‘Zo werken wij hier’! HRM-ers zijn onze beste wederverkopers in termen van hoort zegt het voort.

Waar gaat deze week over?

Het is een interactief programma, waarbij ervaringen worden gedeeld: met elkaar, met inleiders en met ervaringsdeskundigen. Er komen verschillende gastsprekers langs uit de praktijk van een kapper tot een voormalig Officier van Justitie. We kijken samen naar films, gaan weer opnieuw leren fietsen (echt waar), schrijven columns, maken verbinding met de directe omgeving, BBQ-en ’s zomers en leren ook elkaar kennen. Op de inhoud wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • De onderlegger van het Rijnlands gedachtegoed. Het begrip ‘Rijnlands’ is pas voor het eerst gehanteerd in 1991, na het vallen van ‘de Muur’ in 1989 vielen een paar dingen ineens wel op. Amerikanen hebben een andere manier van organiseren dan veel Europeanen. Vergelijk het met de intensieve veeteelt en de biologische landbouw. Zo ontstond ook het begrip: Intensieve Menshouderij (systemen eerst) in 2004.
  • Hoe kijk jij naar organisaties? Organisaties kun je geen hand geven! Werk jij in een organisatie of werkt de organisatie in jou? En wat is in dat laatste geval ‘implementeren en uitrollen’?
  • Waarom past Rijnlands Organiseren zo goed bij het fundament van ons West-Europese rechtssysteem? Waar staat Vrouwe Justitia voor? Welk evenwicht wil zij bewaren met haar balans en waarom draagt ze een blinddoek? Wat ging er bij ‘Toeslagen’ zo fundamenteel mis?
  • Wat gebeurt er als je rekening houdt met de echte tijd en niet alleen met de kloktijd? Als we de klok een uur vooruitzetten omdat het zomertijd is, word jij echt niet een uur ouder, toch? Er zijn twee soorten tijd. Voor die het nog weten – en het mogelijk niet hebben herkend – was dit het thema van de filmserie The Matrix (kent inmiddels vier delen).
  • Hoe ziet een Rijnlands organisatie er bij jou tussen de oren uit? Wat is eigenlijk een werkgemeenschap? Mensen handelen immers naar de organisatie die ze tussen de oren hebben. Dat is meestal: tops, middles & bottoms. Europeanen blijken hiervoor van oudsher echter een heel redelijk alternatief te hebben: ze kijken niet van ‘het systeem, maar vanuit ‘de mens’. #trots
  • Is deze opleiding concreet? ‘Your mind makes it real!’ Daarom ook vijf dagen om te wennen. Met je andere hand schrijven, lukt ook niet gelijk. Het is in ieder geval relevant genoeg: zie het recente Toeslagen-rapport: ‘Blind voor mens en recht’. Blind was hier niet metaforisch bedoeld.Door de veelheid aan gastsprekers, variatie aan leerstijlen en naslagwerken kan het niet zo zijn dat je te weinig praktische handvatten meekrijgt. Omdat je beweegt in de echte Tijd komt na Stap 1, een nieuwe Stap 1, dat noemen we normaliter voortschrijdend inzicht. Vandaar o.a. ook een gezamenlijk terugkomdag!

Niveau: iedereen kan meedoen met deze zesdaagse. Vakmensen met praktijkkennis ervaren deze opleiding als ‘Ik ben toch niet gek’. Hogeropgeleiden moeten even aan het idee wennen dat de realiteit zich niet altijd voegt naar een vooraf bestaand stappenplan of begroting. Nog sterker: hoe meer gedetailleerd het plan, hoe groter de kans op afwijkingen. Tijdens de Corona-perioden hadden we ’s avond laat het programma #Frontberichten op TV, dat programma ging over de dagelijkse praktijk zonder uitgebreide analyses aan ronde tafels.

Startdata

Dit is een 5-daagse opleiding (14 dagdelen) met een terugkomdag. De Summercourse is van 8-12 juli 2024 en de Wintercourse is van 6-10 januari 2025. Beide weken zijn in Hoevelaken. Kosten van het verblijf (overnachten, ontbijt, lunch, diner) zijn € 1.400,= Maximaal 12 deelnemers. Aanmelden: [email protected] Meer weten: [email protected]

Word basis of premium lid en krijg een unieke kortingscode voor De Limes en Rijnconsult

Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.