Kennisupdate Organisatiekunde en de Cubrix Organisatievormen

Kennisupdate Organisatiekunde en de Cubrix Organisatievormen

Korting
Voor Leden
Op Locatie
Organisator: SDO Opleidingen
Prijs: 990,00
Prijs Basis Lid:€ 990,00-10%€ 891,00
Prijs Premium Lid:€990,00-15%€ 841,50
per persoon
SDO Opleidingen

Inhoud van de kennisupdate

De studenten starten met een doorkijk in de geschiedenis van het vakgebied organisatiekunde met daarin onder meer het werk van een icoon op dit terrein: Henri Mintzberg.

SDO hanteert de Cubrix – een integraal bedrijfskundig raamwerk – als het theoretisch fundament voor moderne bedrijfskunde en organisatiekunde. Zodoende ontstond een fasegewijze, waardegeoriënteerde en contextspecifieke benadering van de ontwikkeling van organisaties.

Op het leerplein worden alle Cubrix-organisatietypen geïntroduceerd. Zie figuur:

 

 

Online onderwijs

SDO maakt gebruik van het leerplatform van Paragin waardoor moderne leervormen ter beschikking staan. Het studiemateriaal is fraai en functioneel vormgegeven en faciliteert alle leerstijlen. Een berichtenforum staat open voor uitwisseling met collega-deelnemers en de experts van SDO.

Het kennisplein staat 365 dagen open en de toegankelijkheid kan eenvoudig verlengd worden.

Het studiemateriaal omvat de volgende elementen:

  • Learning journeyEen logische reeks leermiddelen ter ondersteuning van de leerdoelen.
  • CasusmateriaalDe deelnemers brengen eigen casussen in. Persoonlijke coaching wordt afgestemd op het kennis- en ambitieniveau van de deelnemer.
  • GameThe Management Challenge is een internationaal vermaard simulatiespel waar je als team aan deelneemt. (optioneel)
  • WebinarEen virtuele presentatie van het thema door een kerndocent, met mogelijkheid vragen te stellen.
  • Video en podcastHet studiemateriaal wordt ondersteunt met video’s en podcasts.

De omgeving verandert in een steeds sneller tempo. Vandaar dat organisaties in toenemende mate zich flexibel hierop moeten aanpassen (fit for the future).

 

Organisatiekunde en Organisatieontwikkeling

Het creëren van FIT, het afstemmen van de inrichting van de organisatie en de werkwijze op de complexiteit van de omgeving, blijkt een belangrijke richtlijn voor  het optimaal functioneren van een organisatie. Uitgaande van de complexiteit van de belangrijkste uitdaging vanuit de externe omgeving blijkt de ene organisatievorm geschikter dan de andere.

Gegeven het niveau van complexiteit dringen verschillende vragen zich op: Welke structuur sluit daarop aan? Welke cultuur stimuleert de ambities van een organisatie of remt deze juist af? Welke leiderschapsstijl is het meest geschikt? Welk type strategie werkt het beste en welke besturingsvorm is het meest effectief? Dergelijke vragen kun je alleen beantwoorden als je een goede inschatting kunt maken van de omgeving en de daarop aansluitende mogelijkheden kunt bepalen.

De Cubrix (van Marrewijk, 2011, 2014) biedt een uitstekend raamwerk om de organisatievormen te specificeren.

De complexiteit van de uitdagingen vanuit de externe omgeving vormt het referentiepunt voor de best passende organisatiestructuur en organisatiewijze en daarmee dus de ideale inrichting.

 

  • Duur: 1 jaar toegang online kennisplein
  • Studiebelasting: 1 a 2 uur per week
  • Studiepunten: 06 ECTS
  • Categorie: 3. Personeel en organisatie

 

De opleidingsdagen zijn in Maassluis en Amsterdam en binnenkort ook in Alkmaar. De masteropleiding is in Doorn, en Ede en Rotterdam.

Word basis of premium lid en krijg een unieke kortingscode voor SDO Opleidingen

Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE