Tags: , , ,

Arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor zzp’ers in één klik

Van alle zzp’ers in Nederland heeft ruim een derde geen voorziening getroffen voor arbeidsongeschiktheid, wat neerkomt op meer dan 400.000 zelfstandigen. Sinds 2019 is dat aantal met 3 procent gedaald naar 37 procent. Om deze trend te versnellen lanceert HR-dienstverlener HeadFirst Group in samenwerking met insurtech Alicia een uniek, nieuw product voor arbeidsongeschiktheid: Select iCommunity Crowdsurance (SiCC).

SiCC – een knipoog naar sick – wordt onderdeel van het totale pakket aan diensten voor ondernemers/zzp’ers dat HeadFirst Group al jaren aanbiedt, inclusief voordelen als versnelde betaling van facturen, diverse verzekeringen en onbeperkt online leren in de opleidingsomgeving Select Academy. Florine Onderwijzer, Managing Director of Professionals & Partners services bij HeadFirst Group: “Ons doel is het samenstellen van het meest ideale pakket aan diensten die professionals primair nodig hebben om ondernemer te zijn en zich volledig te kunnen focussen op hun core business. Door het collectieve inkoopvoordeel krijgt een zelfstandige aantrekkelijke en flexibele producten voor een lagere prijs dan wanneer alles los aangeschaft wordt bij verschillende dienstverleners. De introductie van SiCC is de volgende stap naar ons doel.”

Zzp’ers willen wel, maar hebben niets

Een deel van de zzp’ers kiest er bewust voor geen voorziening te treffen voor arbeidsongeschiktheid, zo is op te maken uit de meest recente Zelfstandigen Enquête Arbeid (2021) van het CBS. Bijvoorbeeld omdat ze het financiële risico zelf kunnen dragen (25,9 procent) en/of kunnen vertrouwen op het inkomen van een partner (20,5 procent). Toch is er een groot deel dat wel een voorziening wil treffen, maar de kosten niet vindt opwegen tegen de baten (46,6 procent) en/of het simpelweg niet kunnen betalen (30,7 procent). Deze groep bedient HeadFirst Group met haar nieuwe product SiCC. 

Onderwijzer vervolgt: “Bij de samenstelling van ons dienstenpakket luisteren we nadrukkelijk naar de wensen van aangesloten professionals. Met SiCC vullen we de belangrijkste, nog openstaande behoefte in. We zijn er ontzettend trots op dat we een voorziening voor arbeidsongeschiktheid zo laagdrempelig beschikbaar maken.”

Een arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor zzp’ers in één klik

On-demand en embedded oplossingen

Begin 2022 sloeg HeadFirst Group met platform Select de handen ineen met Alicia. Zij biedt embedded oplossingen die met behulp van API’s geïntegreerd beschikbaar wordt gesteld via aangesloten platformen.

Marijn Moerman, CEO van Alicia: “We hebben samen met HeadFirst Group en crowdsurance specialist Tulpenfonds een toegankelijk en collectief product ontwikkeld voor arbeidsongeschiktheid, als alternatief op een individuele verzekering. Een oplossing die met één klik af te nemen is in Select. Dit vernieuwde product voorkomt dat professionals voor een verrassing in de vorm van een variabele bijdrage komen te staan. Verder geeft de e-wallet altijd inzicht in de uitkering waar de zelfstandige recht op heeft. Hiermee sluit het perfect aan op onze overtuiging dat modern werk niet haaks hoeft te staan op goede voorzieningen voor zelfstandigen.”

SiCC is een voorziening op basis van een schenkkring. Het gaat om een netto-uitkering voor maximaal twee jaar, aansluitend op de behoefte van professionals om een betaalbare, flexibele oplossing te hebben die niet uitkeert tot pensioenleeftijd, maar voor een gekaderde periode.

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

Ontmoet de spraakmakende keynotes op het HRfestival

HRtop100 Magazine

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Adviseur | CLdN

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

HRfestival DUS Utrecht

HRfestival 2023

Whitepaper

Grip en zicht op je flexpool

Grip en zicht op je flexpool