Tags: , , , , , , ,

Inhuur: 4 ontwikkelingen stuwen groei van deze MSP

De enige en eerste onafhankelijke MSP, zo ontstond Staffing MS in 2009. Sinds 2018 is de organisatie onderdeel van HeadFirst Group, internationale fullservice HR-dienstverlener. Met dagelijks duizenden professionals aan het werk bij honderden opdrachtgevers. In de BeNeLux, maar onder andere ook in Duitsland, Polen, Scandinavië en Italië. Business Development Director Paul Oldenburg zoomt in op ontwikkelingen die bijdragen aan deze groei.

Onafhankelijk zijn en blijven is anno 2022 nog steeds een essentiële en fundamentele kwaliteit. Het betekent voor ons (1) geen eigen mensen inzetten bij opdrachtgevers, (2) geen voorkeur voor specifieke leveranciers en (3) geen voorkeur voor een specifiek Vendor Management Systeem.

Een interessant en zeer actueel voorbeeld hiervan: we gaan voor de dienstverlening aan een energiebedrijf samenwerken met twee uitzendpartners, YoungCapital en Start People. Dit maakt het makkelijker om vanuit het belang van de opdrachtgever de hele arbeidsmarkt te ontsluiten. Het vergroot de slagkracht van een opdrachtgever op de uitzendmarkt, wij regelen het in en voeren het uit.

TTM-aanpak neemt vlucht door schaarste

Wat door de jaren wel is veranderd, is het belang voor recruiters en HR om externe inhuur goed te begrijpen. Waar inhuur bij onze start draaide om kostenbesparing en grip krijgen, ligt de focus nu volledig op het werven, binden, motiveren en ontwikkelen van talent. Deze integrale kijk op de gehele arbeidspopulatie – bekend als Total Talent Acquisition – neemt een vlucht door de huidige schaarste. De contractvorm wordt minder en minder relevant. Doordat we onderdeel zijn van onze moederorganisatie HeadFirst Group zijn we in staat om opdrachtgevers te adviseren en ondersteunen bij deze vraagstukken op het snijvlak van recruitment en inhuur.

Diversiteit & inclusie-beleid: ook voor externe inhuur

Een ander gevolg van de schaarste is dat het van belang is om het arbeidspotentieel van onze samenleving optimaal te benutten. Zoals het werven van talent uit het buitenland of met een afstand tot de arbeidsmarkt. We spelen hierop in met onze global sourcing, remote hiring en social hiring oplossingen.

We gaan daarnaast met ‘thought leaders’ in gesprek om de relatief holle begrippen ‘diversiteit’ en ‘inclusie’ invulling te geven met een gefundeerd beleid voor de flex-populatie. We dagen hen uit om samen een bijdrage te leveren tegen de kansen-ongelijkheid in de samenleving en dit actief te bestrijden.

inhuur: Deze 4 ontwikkelingen stuwen groei Managed Service Provider

Bijdragen aan duidelijke wetgeving

De Nederlandse arbeidsmarkt is de afgelopen jaren steeds meer verschoven naar een flexibeler arbeidsmarkt. Covid-19 heeft dit alleen maar versterkt: 1) organisaties hebben de ruimte nodig om hun personeelskosten aan te passen mee te bewegen met de markt, 2) de noodzaak van grip op inhuur is opnieuw blootgelegd, het bleek dat organisaties die overzicht hadden aan het begin van de crisis in staat waren om mee te bewegen met de marktontwikkelingen en 3) locatiegebonden werk werd als risicofactor aangemerkt.

Het huidige rechtssysteem in Nederland is echter niet ingericht op een moderne, flexibele arbeidsmarkt waarin ondernemerschap en hybride werkvormen de norm worden. Met het nieuwe kabinet, met frisse energie, kunnen we een nieuw hoofdstuk in de arbeidsmarktwetgeving verwachten. Wij dragen actief bij aan het vinden van de beste oplossing met visiedocumenten, in samenwerking met kennisplatform ZiPconomy en ondernemersorganisatie ONL.

Inhuur: voorspellend met data

Daarnaast bieden we steeds meer data-inzichten, vormgegeven in onze kwartaalrapportage Talent Monitor. Inmiddels hebben we vier edities gepubliceerd, inclusief de primeur van een voorspellingsmodel, waarin we op basis van gegevens uit het verleden een prognose maken van de tariefontwikkeling in 114 beroepen. Dit is zeer nuttig voor zowel professionals als leveranciers, die inzicht krijgen in hun waarde, als voor opdrachtgevers, die de gegevens kunnen gebruiken om hun inhuurkosten te voorspellen. Van nu af aan zullen wij deze traditie jaarlijks herhalen.

Dit zijn slechts de eerste stappen. We blijven innoveren op datagebied, om opdrachtgevers strategische inzichten te bieden en meer en meer voorspellend te worden.

Tags: , , , , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE