Tags: Cornerstone, learning content, skills, talent management

Carrièreontwikkeling als zakelijk concurrentievoordeel

De pandemie heeft de digitale transformatie in een stroomversnelling gebracht. Bedrijven zijn continu in ontwikkeling en er worden steeds vaker nieuwe vaardigheden gevraagd voor nieuwe functies. Bovendien is er een groot personeelstekort in diverse sectoren. Hoe kun je als bedrijf ervoor zorgen dat werknemers voor jou blijven kiezen? En niet het groene gras aan de overkant opzoeken?

Organisaties moeten daarvoor de vaardigheden identificeren, eigen maken en ontwikkelen om verandering mogelijk te maken, te blijven groeien en in nieuwe markten te kunnen concurreren. Maar hoe zorg je ervoor dat je talent blijft bijscholen zodat je competitief blijft en niet achter de feiten en ontwikkelingen in de markt aan blijft hollen? Het korte antwoord: door je te richten op carrièreontwikkeling en daarin voldoende groeimogelijkheden te bieden. Helaas blijken veel werknemers nog te denken dat groei vooral mogelijk is door van werkgever te veranderen en zo de stap omhoog te maken. Bovendien bestaan er ook interne bedrijfsculturen die terughoudend zijn als het gaat om doorgroeimogelijkheden en interne mobiliteit. Een gemiste kans, op deze manier houd je het talent uiteindelijk maar een korte periode vast voor ze een volgende kans zoeken (en vinden bij de concurrent).

Verander de focus van banen naar werk

Volgens Global industry analyst Josh Bersin is het tijd om de focus te veranderen van banen naar werk. Als gevolg daarvan is er een verschuiving gaande van het plaatsen van mensen in een functie naar het matchen van vaardigheden die passen bij projecten, opdrachten of vraagstukken binnen het bedrijf. Carrièreontwikkeling dus. Zo is het mogelijk een connectie te maken tussen het ontwikkelen van vaardigheden, het faciliteren van doorgroeimogelijkheden en de mate van succes van zowel het talent als de organisatie.

Bedrijven moeten zich blijven ontwikkelen om toekomstbestendig te zijn. Dit betekent een nieuwe manier van werken, andere benodigde vaardigheden en meer flexibiliteit. En in het verlengde daarvan moeten werknemers de mogelijkheid krijgen nieuwe vaardigheden te leren die passen bij die nieuwe wereld van werk. Cornerstone heeft een visie ontwikkeld (carrièreontwikkeling) die erop is gericht om technologie, mensen en bedrijven samen te brengen in een nieuw systeem van werken dat voor iedereen werkt. In dit nieuwe system of work staat talent centraal. Bedrijven die hierin slagen, met behulp van de juiste combinatie van technologie, HR-processen en cultuur, zijn de bedrijven die zullen groeien, presteren en hun concurrenten voorblijven.

Eigen regie

Het is van belang dat mensen regie hebben over hun eigen leer- en ontwikkelingstraject. Zo kunnen werknemers in Cornerstone Xplor selecteren welke vaardigheden ze bezitten, waar ze aan willen werken en zelfs met welke ze niets willen doen. Die informatie wordt gebruikt om suggesties voor nieuwe en relevante learning content aan te bieden, individuele werknemers in contact te brengen met mentoren en experts, ze te betrekken of op vaardigheden te matchen bij projecten, en geautomatiseerd doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie uit te werken.

Wil je ook meer weten hoe je carrièreontwikkeling kunt stimuleren, gebaseerd op de vaardigheden, interesses en potentieel van werknemers? Hoe je verborgen talent kunt ontdekken door vaardigheden aan de oppervlakte te brengen? Of hoe je een duurzame bron van talent kunt aanboren waarbij wordt gekeken naar persoonlijke data in plaats van onderbuikgevoel of onbedoelde vooringenomenheid? Bekijk dan het webinar en ontdek alle mogelijkheden om carrièreontwikkeling te stimuleren.

Bekijk hier de webinar

Tags: Cornerstone, learning content, skills, talent management
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE