Tags: , ,

De 5 populairste TEDtalks

Zit je in gedachten nog in 2019? Dit is een inspirerende pagina om even te blijven hangen, want dit waren de vijf populairste TED talks die HR-adviesbureau Lagerweij in 2019 deelde.

Zit je in gedachten nog in 2019? Dit is een inspirerende pagina om even te blijven hangen, want dit waren de vijf populairste TED talks die HR-adviesbureau Lagerweij in 2019 deelde.

Het viel Lagerweij op dat het allemaal vrouwelijke sprekers zijn, terwijl de man-vrouwverdeling van alle gedeelde TED talks 50/50 was. Toeval?

1. What makes you special?

Wanneer we ons team of onze organisatie willen verrijken, zijn we geneigd om te zoeken naar mensen ’’zoals wij’. Mariana Atencia pleit ervoor dat we juist de kwaliteiten die ons en anderen ’’anders’ maken meer moeten omarmen.

https://www.ted.com/talks/mariana_atencio_what_makes_you_special

2. Color blind or color brave?

Om diversiteit te benutten is het belangrijk om ’’color brave’ te kijken naar verschillen. Mellody Hobson zegt: zoek mensen op die niet op je lijken en die niet denken en doen zoals jij. Er is moed voor nodig, maar color brave kijken levert de mooiste dingen op.

https://www.ted.com/talks/mellody_hobson_color_blind_or_color_brave

3. The power of introverts

Vaak denkt men in het selectieproces voor leidinggevende functies gelijk aan extraverten: sociaal, dominant en overtuigend. Extraversie wordt in onze samenleving dan ook vaak een als positievere eigenschap gezien dan introversie. Terecht? Susan Cain over de kracht van introversie.

https://www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts

4. How to build (and rebuild) trust?

Cultuurbouwer Frances Frei benoemt drie essentiële bouwstenen, waaronder authenticiteit. Jezelf zijn. Dat lijkt makkelijk maar kan soms knap lastig zijn. Aan leidinggevenden de opgave om ruimte te creëren voor authenticiteit. Voor medewerkers én voor zichzelf.

https://www.ted.com/talks/frances_frei_how_to_build_and_rebuild_trust

5. How to overcome our biases?

Wat maakt het toch zo lastig om divers te selecteren? We hebben allemaal biases die onze gedachten onbewust beïnvloeden. Verna Myers pleit ervoor onze vooroordelen te erkennen, er aandacht aan te besteden en juist naar onze ’’out-group’ toe te bewegen.

https://www.ted.com/talks/verna_myers_how_to_overcome_our_biases_walk_boldly_toward_them

Meer zien?

Volg Lagerweij op LinkedIn en ontvang inspirerende Tedtalks in je tijdlijn. Of zet hier de eerste stap naar een wendbaar 2020!

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE