Tags: onderzoek, oracle, toekomst van HR

De impact van corona op de toekomst van HR

Een jaar geleden deden wij onderzoek naar de impact die de coronacrisis had op HR. Tijd voor deel 2. Op welke thema’s is versneld of juist vertraagd en waar zie jij blijvende verandering? Ook zijn wij benieuwd wat jij nodig hebt om beter uit de pandemie te komen dan we erin gingen. Het invullen duurt maximaal 5 minuten.

Een jaar geleden hebben wij een onderzoek in de community gedaan naar HR in tijden van corona. Van de antwoorden die wij opgehaald hebben, is een artikel geschreven. Een van de uitkomsten was dat het houden van verbinding en een goede communicatie destijds met stip op 1 stonden als een van de belangrijkste thema’s voor HR.

Inmiddels zijn we een jaar verder en hebben we veel geleerd. Hoog tijd om de huidige situatie weer eens te meten bij onze community. Op welke thema’s zijn jullie versneld óf juist vertraagd? En waar zie jij blijvende verandering? Ook zijn wij benieuwd naar wat er nog mist binnen jouw organisatie om beter uit de pandemie te komen?

Doe mee en vul snel onze 5 vragen in! Een kleine moeite voor een grote eer, namelijk eeuwige roem voor je collega’s in de community. Wij schrijven van jouw reactie een mooi artikel waar wij anderen weer mee inspireren. Uiteraard leggen wij het stuk aan je voor ter goedkeuring als we gebruik maken van jouw quote.

 

De uitkomsten van het vorige onderzoek vind je hier.

Tags: onderzoek, oracle, toekomst van HR
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE