Tags: , , ,

Gezonde kantoorgebouwen leveren voor iedereen winst op

De workshop ’’HR-Benefits in huisvestingscontracten’ vindt plaats tijdens de eerste workshopronde van WorkPlace Day, die van 12.00 tot 12.45 uur duurt. De workshop is in The Space op de eerste verdieping van Wicked Grounds.

 

Het gebouw kan een positieve bijdrage leveren voor een organisatie om talentvolle mensen te hebben en te houden en om ze fit en gezond te houden. Tijdens de workshop ’’HR Benefits in huisvestingscontracten’ op WorkPlace Day donderdag 13 februari bij Wicked Grounds, geven Nils Bonder en Conny Duel van AM uitleg daarover.

Nils Bonder, manager Healthy Urban Living bij AM, die de workshop samen geeft met zijn collega Conny Duel, HR Business Partner bij AM, legt uit waarom de workshop ’’HR Benefits in huisvestingscontracten’ heet: In een modern bedrijf zijn medewerkers de belangrijkste assets voor de winstgevendheid en de continuïteit. Daarom is het nog veel belangrijker dan vroeger om talentvolle mensen te hebben en te houden en om ze fit en gezond te houden. Het gebouw kan daar een positieve bijdrage aan leveren door onderdeel te zijn van de vitaliteitsgedachte van het bedrijf. Als AM hebben we nu een eerste poging gedaan om in het huurcontract de gezondheid en het welbevinden mee te laten wegen.

Benefits voor huurder en eigenaar

Zo’n investering levert niet alleen de huurder benefits op, zegt Bonder. Ook de eigenaar profiteert. Zo hebben wij als AM een package deal gemaakt dat de eigenaar investeert in zaken die de gezondheid ten goede komen zoals betere luchtkwaliteit en betere verlichting. Met als resultaat een WELL-certificering. In ruil daarvoor krijgt de eigenaar een langere huurovereenkomst. Bovendien krijgt hij per jaar 10 euro per vierkante meter boven de reguliere marktprijs zodat hij een beter vastgoedrendement heeft. Die 10 euro is voor ons geen punt: wij geloven er als AM namelijk in dat we die waarde in de vorm van medewerkerstevredenheid en productiviteitsstijging wel weer terugverdienen. Bonder noemt nog een voordeel voor de eigenaar: Op dit bedrijventerrein“ Papendorp in Utrecht“ staan veel vergelijkbare kantoorgebouwen. Door deze investeringen heeft de eigenaar straks een hoogwaardig pand dat zich op een positieve manier onderscheidt van andere panden. En daarmee wordt de kans op leegstand en rendementsverlies voor de eigenaar een stuk kleiner.

Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit geborgd wordt, is met de eigenaar afgesproken dat hij de 10 euro extra per vierkante meter krijgt, zolang hij het gebouw WELL-gecertificeerd houdt.

Bonder wil de workshop-deelnemers op het hart drukken dat het van belang is om bij zo’n aanpak te kijken naar de winst voor iedereen. Als je wilt dat een eigenaar investeert, moet er ook voor de eigenaar wat te halen zijn.

Timing

Een belangrijke tip van Bonder is dat timing je als huurder kan helpen. Op het moment dat we als AM dit besloten, hadden we nog een huurcontract van drie jaar. Daarom konden we zeggen: we willen graag het huurcontract verlengen, maar dan wel samen in overleg over kwaliteitsverbeteringen aan het gebouw.

Bonder ziet dat eigenaars op zich het belang van niet alleen duurzame maar ook gezonde en WELL-gecertificeerde gebouwen steeds meer gaan inzien. Bovendien willen huurders dat ook waarderen in de vorm van een hogere huurprijs of langere huurcontracten. Wat onze situatie uniek maakt, is dat we het hebben gedaan in een bestaande kantooromgeving.

De workshop ’’HR-Benefits in huisvestingscontracten’ vindt plaats tijdens de eerste workshopronde van WorkPlace Day, die van 12.00 tot 12.45 uur duurt. De workshop is in The Space op de eerste verdieping van Wicked Grounds. Voor het volledige programma klik hier.

Inschrijven voor WorkPlace Day 2020 kan via deze link. Met de code HRWP20 krijgen lezers van HRcommunity 25% korting op een ticket.

Smart WorkPlace organiseerde in 2019 een Round Table over HR Benefits in huisvestingscontracten. Het verslag daarover verscheen in Smart WorkPlace 5. Je kunt SWP 5 hier downloaden.

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival Magazine

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE