Tags: leercultuur, leven lang leren, Ontwikkelen, whitepaper

Houd medewerkers binnenboord, via een positieve leercultuur

Leiders in Learning & Development hebben een grotere kans dan ooit om zowel de beleving als de kans op het binnenboord houden van werknemers te vergroten door een positieve leercultuur tot stand te brengen. Een rapport met 15 aspecten van een positieve leercultuur die voor iedere organisatie gelden.

41% van de medewerkers overweegt dit jaar te vertrekken. Zo houd je ze betrokken en binnenboord.

Leiders in Learning & Development hebben een grotere kans dan ooit om zowel de beleving als de kans op het aan boord houden van werknemers te vergroten, door een positieve leercultuur tot stand te brengen.

Revitaliseren van de bedrijfscultuur

Het opnieuw uitvinden en revitaliseren van de bedrijfscultuur is één van de grootste prioriteiten voor het management van organisaties in het huidige snel evoluerende organisatieklimaat, waarin de urgentie om talent aan te trekken en te behouden groter is dan ooit. Vooral een lerende cultuur is de sleutel tot het verbeteren van de werknemersbeleving en de ontwikkeling van jouw organisatie, omdat het de ontwikkeling van vaardigheden, wendbaarheid, reactievermogen en omzet kan stimuleren — alle punten op de agenda van de CEO.

Degreed vroeg meer dan 2.400 werknemers in 15 landen naar hun gedrag, waarden en veronderstellingen met betrekking tot leren en loopbaangroei. We hebben onze aandacht gericht over de verschillen die naar voren kwamen tussen degenen die hun bedrijfsleerculturen als positief (promotors genoemd) en die die hun leercultuur als negatief beoordeelden (detractors).

Scheppen van voorwaarden voor continu leren

Te veel leer- en ontwikkelteams denken aan een leercultuur als het aanbieden van formele training, het creëren van inhoud en het meten van voltooiingen. Maar deze ouderwetse manier van werken is houdt organisaties af van innovatie en wendbaarheid.

een leercultuur definiëren wij als gedeeld gedrag, waarden en aannames.

We ontdekten dat bedrijven met een positieve leercultuur gemiddeld vaardiger presteren, flexibelere teams hebben, zich sneller aanpassen om te veranderen en de omzet sneller te laten groeien dan concurrenten. Maar om daar te komen hebben medewerkers meer nodig dan alleen cursussen, video’s of zelfs AI-gepersonaliseerde homepages.

In plaats van meer inhoud te creëren, moeten L&D-teams de focus verleggen naar het scheppen van voorwaarden voor continu leren. Wij ontdekten dat er vier belangrijke voorwaarden zijn:

  • Begeleiding bij wat en hoe te leren
  • Diverse en actieve ontwikkelingservaringen
  • Feedback op“ en inzicht in“ de voortgang
  • Mogelijkheden om vaardigheden te oefenen, toe te passen en uit te ’’stretchen’

15 gedeelde aspecten van positieve leerculturen

In dit rapport delen wij wat deze factoren betekenen. En we geven advies over hoe je prioriteiten kunt stellen en specifieke acties kunt vaststellen die een positieve leercultuur bij je eigen organisatie kunnen creëren.

Download het volledige rapport om de 15 aspecten te ontdekken die alle positieve leerculturen gemeen hebben“ en welke jij daarvan kunt gebruiken.

 

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Hidden
Hidden
Tags: leercultuur, leven lang leren, Ontwikkelen, whitepaper
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.