MKB verzuim-ontzorgverzekering

Bescherm jouw bedrijf tegen financiële risico’s van ziekte verzuim.

Om te zorgen dat jouw bedrijf beschermd is tegen de financiële risico’s van ziekte verzuim, biedt verzuimspecialist Sazas voor bedrijven in het mkb een MKB verzuim-ontzorgverzekering (MKB VOV) aan. Dit is een combinatie van een verzuimverzekering en een complete arbodienstverlening die maximaal ontzorgt.

De verzekering helpt kleine ondernemers bij bijvoorbeeld de re-integratie van zieke medewerkers en alle andere wettelijke verplichtingen die hierbij horen. Zo kun je als ondernemer doen waar je goed in bent; ondernemen. En neemt de verzuimverzekeraar alle zorgen rondom verzuim uit handen. Bijvoorbeeld wanneer een medewerker verzuimt als gevolg van gezondheidsklachten door werken in de kou.

Werken in de kou; waar moet je als werkgever op letten?

Vanaf november merk je vaak dat het wat kouder wordt. Maar welke invloed heeft dit eigenlijk op het werk en moet je daar als werkgever ook rekening mee houden? Is er bijvoorbeeld een wettelijke minimumtemperatuur op het werk? Een te koude werkplek kan namelijk zorgen voor gezondheidsproblemen en uiteindelijk leiden tot ziekteverzuim.

Wat doet kou met jouw medewerkers?

Kou tijdens het werk kan negatieve gevolgen hebben op het menselijk lichaam. Denk hierbij aan stijve spieren en koude vingers, handen, voeten, oren of neus. Het blijkt dat vrouwen hier iets gevoeliger voor zijn dan mannen. Ook kan het zijn dat kou invloed heeft op de concentratie van jouw medewerkers. Het lichaam gebruikt namelijk energie om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Is het te koud? Dan kan het zijn dat iemand minder energie heeft om zijn of haar focus bij het werk te houden. De gevolgen hiervan zijn dat iemand sneller fouten kan maken en het risico op arbeidsongevallen groter is.

De ideale temperatuur voor het lichaam is 37 graden. Daalt deze temperatuur meer dan een halve graad, dan kunnen lichaamsfuncties in de war raken. Komt de temperatuur onder de 35 graden, dan spreken we van hypothermie (onderkoeling). Is dit het geval? Schakel dan direct medische hulp in.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.