Tags: , , ,

2023: Welke trends nemen we mee en wat laten we achter?

In dit artikel vertelt Lepaya welke trends op het gebied van werken in 2023 populair zullen blijven en welke niet meer populair zijn. Denk aan op kantoor werken versus thuis en de rol die L&D tegenwoordig speelt.

The Financial Times heeft drie trends gespot waarvan zij beweren dat deze in 2023 populair zijn en zullen blijven:

  1. Flexplekken als norm
  2. Sneakers naar kantoor
  3. Een rugzak

Iets wat veel mensen op kantoor voor lief nemen, is een bureau. Je eigen bureau. Echter, sinds het hybride of ‘remote’ werken, werken we ook graag thuis. Waar we drie jaar geleden het nog doodnormaal vonden dat je elke werkdag op kantoor spendeerde, is het nu precies andersom. Je meldt je aan voor de dagen dat je naar kantoor komt en de andere dagen werk je vanuit huis. Organisaties zien dus dat er minder werkplekken bezet zijn, waardoor je een bureau moet gaan reserveren. De flexwerkplek is geboren en nu dus op veel plekken de norm. In ieder geval in Londen, het financiële hart van onze Britse buren.

De andere twee trends, sneakers en een rugzak, komen voort uit het feit dat hybride werken nu de norm is. Thuis dragen we makkelijke schoenen en we moeten onze benodigde werkspullen vaker heen en weer nemen. Rugzakken en sneakers maken het leven gemakkelijker. Wat staat ons nog meer te wachten? Lees vooral verder.

Verbinding

Het Accenture’s Future of Work report van dit jaar gaat vooral over verbinding. Door alle trends rondom remote werken als norm, is het lastiger als werkgever om medewerkers met elkaar te verbinden. Echter zitten alle tools en communicatiemiddelen in een cloud en kun je dus altijd iemand bereiken. Slack, Whatsapp, Teams, Around, Asana, Signal… We staan eigenlijk altijd ‘aan’. Hoe zorg je voor een goede balans zodat iedereen in de organisatie zich veilig en gezien voelt, met een gezonde hoeveelheid stress waar nog mee om valt te gaan? Verbinding, passende voorwaarden, veiligheid en groei.

Vrijheid

Gen-Z en millennials willen vrijheden terugzien in de voorwaarden. Denk dan aan zaken als de mogelijkheid tot remote werken, een onbeperkte hoeveelheid vakantiedagen, een bedrag of aantal uren gealloceerd aan persoonlijke ontwikkeling (uiteraard naar eigen inzicht te besteden) en natuurlijk extra’s als een fiets, OV-chipkaart en een sport abonnement. Verbinding, veiligheid en groei worden meer dan ooit van belang. Met name doordat het kantoor niet langer de vaste plek is om je collega’s te ontmoeten, zien we hierin een verschuiving.

Verbinding met het merk, de organisatie en het team zijn van belang om talent te werven en te behouden. Een hogere mate van betrokkenheid zorgt er eigenlijk voor dat de werknemers de belangrijkste ambassadeurs zijn van het merk en de organisatie, stelt het onderzoek van Accenture. Dit zorgt voor meer effectiviteit en efficiëntie voor het recruitment, people & culture team.

Een persoon op de verkeerde positie plaatsen met een vertrek als gevolg kost geld. Volgens Jörgen Sundberg, CEO van Link Humans, een employer branding agency, kan dit oplopen tot €113.000 per mismatch. De kosten zijn één ding, maar het zorgt ook voor onrust als er een hoog verloop is in een team.

Veiligheid

Veiligheid op de werkvloer was natuurlijk altijd al belangrijk. De bewegingen van #Metoo en Black Lives Matters hebben laten zien dat er veel misstanden zijn die zich achter de schermen hebben afgespeeld. Veiligheid gaat over de afwezigheid van gevaar en als het wel zo is, dat je ergens terecht kunt om je verhaal te doen.

Daarnaast heeft team People&Culture ook nog de taak, naast het waarborgen van de veiligheid, om zich te bezigen met Diversiteit & Inclusie. D&I staat erg hoog op de agenda, de nieuwe generatie werknemers eist hier een beleid op.

Wat verder een redelijk nieuwe taak kan zijn voor HR of het People & Culture team, is groei. Persoonlijke groei faciliteren voor nieuwe werknemers. Er zijn veel ‘&’ tekens in het departement van HR. D&I, P&C en de steeds belangrijker wordende Learning & Development (L&D).

Learning & Development

L&D zal dit jaar het belangrijkste onderdeel worden voor groei, verbinding, loyaliteit en retentie. Als nieuw bent op de arbeidsmarkt, valt er nog veel te leren. Los van het talent dat je hebt, de studie die je hebt gedaan en je werkhistorie. Het pad van een ambitieuze carrière komt uiteraard met hobbels en vragen. Kan ik dit wel? Hoe ga ik om met conflicten? Wat moet ik doen bij een tegenslag? Waar loop ik vast? Hoe los ik dit op?

Dit is slechts een greep uit de vragen die je kunt hebben zodra je ergens begint. Onderdeel van groei in een organisatie, is ook groei of ontwikkeling in de persoon zelf. Op zaken als leiderschap en communicatie wordt beroep gedaan, ondanks dat daar wellicht nog geen ervaring of kennis over is. Om als organisatie relevant te blijven voor de groei van het talent, is de beste weg een passende Learning & Development strategie. En ‘passend’ is hierbij van uitermate groot belang, omdat een intrinsieke motivatie zorgt voor een grotere kans op succes. Lepaya is een bewezen succesvolle partner voor L&D.

Powerskills

Lepaya kan handgemaakte L&D trajecten inrichten , maar heeft ook een aanbod voor het leren van de zogeheten ‘Powerskills’. Dit zijn wat er in de wandelgangen voorheen ‘soft skills’ werd genoemd. Maar dat is een verkeerde naam, de uitleg waarom dit het geval is lees je in dit artikel. Powerskills zorgen voor de persoonlijke groei en ontwikkeling waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt in de praktijk.

In 2022 was Collaborate and Influence de meest getrainde Powerskill. Kort samengevat gaat dit over ‘Bouwen aan een team van effectieve communicatoren die hun communicatie aanpassen op basis van hun context. Het is aangetoond dat het effectiever maken van interpersoonlijke communicatie de samenwerking, het welzijn en het behoud van werknemers verbetert’. Eigenlijk dus verbinding, groei en veiligheid in één training. Lepaya’s rapport State of Skills blikt terug op 2022 en kijkt vooruit naar 2023. Collaborate and Influence is een skill die, net als remote werken, sneakers en de rugzak, zal blijven in 2023.

Wil je meer weten over wat er speelde op het gebied van L&D in 2022 én wat je moet weten voor 2023? Lees dan hier het gehele rapport van Lepaya.

Succes met het nieuwe jaar en mocht je vragen hebben, stel ze gerust via de website van Lepaya

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival Magazine

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE