Organisatiekunde: de expertise die onmisbaar is in moderne organisatie

Anno 2023 is de wereld continu in beweging. De ene ontwikkeling volgt de andere razendsnel weer op. Dit betekent dat moderne organisaties aldoor opzoek zijn naar manieren om zich wendbaar en adaptief te kunnen organiseren. Deze expertise kan worden opgebouwd in de opleiding Organisatiekunde.

In dit artikel wordt uiteengezet wat de meerwaarde is van organisatiekunde binnen hedendaagse organisaties.

Organisatiekunde of toch bedrijfskunde?

Organisatiekunde, ook wel organisatieleer genoemd, richt zich op (het bestuderen van) het gedrag van en in organisaties, alsook de factoren die dit gedrag veroorzaken. Daaruit worden concrete oplossingen gedestilleerd om organisaties op een doeltreffende(re) manier te kunnen besturen. Deze concrete oplossingen vertalen zich veelal naar nieuwe methoden en technieken voor organisatieanalyse, organisatieontwerp en organiseerprocessen.

Dit maakt organisatiekunde sterk verwant aan organisatiepsychologie, arbeidspsychologie en bedrijfskunde. Bedrijfskunde en organisatiekunde worden zelfs veelvuldig met elkaar verward. Echter is bedrijfskunde wel degelijk een andere tak van sport. Bedrijfskunde focust zich voornamelijk op de theoretische, klassieke en ‘blauwe’ kant van organiseren, terwijl er binnen de organisatiekunde een meer holistische en dynamische benadering wordt gebruikt.

Wat heeft organisatiekunde de bedrijfswereld te bieden?

Organisatiekunde versterkt de (eeuwen)oude fundamenten met nieuwe organisatieconcepten. Op deze manier wordt hetgeen dat werkt behouden, terwijl er tegelijkertijd veerkracht voor veranderingen wordt ingebouwd.

In de eerste plaats betekent dit dat adviseurs, managers en leiders worden teruggeroepen naar de basis van hun onderneming.

  • Waar staat deze onderneming voor?
  • Wat is eigenlijk het werk dat in deze onderneming gedaan wordt?
  • Welke kernwaarden vormen deze onderneming?

Met een van de opleidingen, masterclasses of workshops Organisatiekunde van Sioo Opleidingen word je geleerd om deze basis, inclusief de bestaande kennis over bedrijfsstrategieën, -coördinatie en -besturing, organisatiestructuren en organisatiecultuur, te kunnen verhouden tot nieuwe inzichten over organisatieanalyse, organisatieontwerp en organiseerprocessen. Er worden diverse opleidingen ‘op maat’ aangeboden, waardoor er voor iedere onderneming een passende te vinden is.

Wie deze expertise binnenhaalt, maakt zijn of haar onderneming veerkrachtiger, flexibeler en toekomstbestendiger. Eigenschappen die anno 2023 essentieel zijn om mee te kunnen (blijven) komen in de sterk veranderende bedrijfswereld.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.