Tags: leren

Snel en duurzaam leren: het kan wél!

Wil jij je medewerkers in korte tijd effectief opleiden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en het leereffect? In deze blog vertellen we je hoe je dat doet.

Als organisatie wil je uiteraard dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Maar dan het liefst wel in korte tijd en zo efficiënt mogelijk. Want een medewerker een of meerdere dagen moeten missen voor een training is tijdrovend en kostbaar. Tegelijkertijd wil je wel dat de medewerkers iets leren en dat dit ook effect heeft op de lange termijn. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich efficiënt en snel ontwikkelen, maar dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit van de training en het leereffect? Dat kan met behulp van online learning en de 10-minutenmethode.

Online leren is populair

We leven op dit moment in een digitaal tijdperk waarin we snel afgeleid raken en voortdurend prikkels om ons heen hebben. Tegelijkertijd willen we niet stil blijven staan, maar ons juist blijven ontwikkelen. Bijna ons hele leven speelt zich inmiddels online af. Ook leren doen we steeds meer online, het zogeheten online learning. Online leren wordt binnen organisaties voor steeds meer doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld om het HR-systeem beter te leren kennen en het onboardingsproces te verbeteren en versnellen. Maar ook voor compliance trainingen, trainingen over de AVG of live salestrainingen om medewerkers snel en eenvoudig de nodige kennis bij te brengen.

Het verbeteren van de employee journey

Om medewerkers tevreden en gelukkig te kunnen houden, moet je als organisatie je employee journey goed in beeld hebben. Waar zijn medewerkers tevreden over en waar zitten hun frustratiemomenten? Kunnen ze zich voldoende ontwikkelen? Opleiden en ontwikkelen speelt een belangrijke rol in de employee journey doordat het zorgt voor meer tevredenheid bij medewerkers waardoor zij langer bij de organisatie blijven. Online learning kan daar veel aan bijdragen. Bijvoorbeeld door als organisatie een abonnement aan te bieden waarmee medewerkers onbeperkt korte online trainingen kunnen volgen om hun kennis of soft skills (verder) te ontwikkelen. Het voordeel daarvan is dat medewerkers ook nog eens heel veel vrijheid hebben in wat ze gaan leren doordat zij zelf trainingen kunnen uitzoeken. Op die manier bepalen ze niet alleen waar en wanneer ze leren, maar ook nog eens wat.

Tijdens de reis die een medewerker maakt binnen de organisatie bestaan verschillende touchpoints waarin je als organisatie kunt bijdragen aan een door de medewerkers positief ervaren employee journey. Bijvoorbeeld voortgangsgesprekken of functioneringsgesprekken zijn uitstekende momenten om de ontwikkeling van een medewerker te bespreken. Wil een medewerker bepaalde vaardigheden of kennis ontwikkelen of verdiepen? Met online learning kan dit snel en eenvoudig.

Kennis vergaren bij onboarding

Maar online learning kan ook al eerder in de employee journey worden ingezet. Bijvoorbeeld binnen het onboardingsproces. De eerste indruk van een organisatie is namelijk cruciaal, en dus zijn de eerste 60 dagen van een medewerker van groot belang. Om nieuwe medewerkers zo snel mogelijk in te werken, willen organisaties hen vaak in rap tempo alle essentiële vaardigheden en kennis bijbrengen. Met zo veel nieuwe informatie en indrukken is alles onthouden lastig. Ook hier kan online learning uitkomst bieden, door bijvoorbeeld als HR-afdeling zelf een training te ontwikkelen waarmee nieuwe medewerkers worden ingewerkt. Of door ze bestaande trainingen, gericht op de essentiële vaardigheden, te laten volgen.

10-minutenmethode

Hoe je zo duurzaam mogelijk je medewerkers kunt opleiden, is inmiddels bekend. Maar hoe zorg je ervoor dat het geleerde niet na een dag al vergeten is en het ook effect heeft op de lange termijn? Uit onderzoek is gebleken dat aandacht heel belangrijk is bij effectief leren. Je aandacht langdurig bij een onderwerp houden, is een behoorlijke uitdaging. Het leren opdelen in korte momenten, van dagelijks tien minuten, kan daarom goed werken.

Door elke dag tien minuten te leren, neem je de leerstof beter op, ben je niet veel tijd kwijt en kun je het geleerde meteen toepassen in je werk. Met de 10-minutenmethode leer je zo effectief, efficiënt en plezierig mogelijk. De stof blijft veel beter hangen en je kunt elke dag even aan je ontwikkeling werken. Zo kost leren dus minder tijd en is het voor medewerkers goed te combineren met dagelijkse werkzaamheden of bijvoorbeeld het onboardingsproces. Daarbij is de medewerker niet afwezig om een training te volgen, maar gewoon op het werk.


Alle trainingen van Online Academy zijn gericht op deze 10-minutenmethode. Ben je nieuwsgierig naar ons aanbod? Bekijk onze trainingen en ontdek de mogelijkheden voor je medewerkers. Daarnaast is het mogelijk om jouw medewerkers onbeperkt te laten leren. Mail ons op [email protected] of bel ons op 035 7 506 178. We gaan graag met je in gesprek over effectief online leren.

Tags: leren
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE