Tags: , , , ,

We werken te hard, zijn moedig en vinden Baudet irritantste man

In deze terugblik op 2022 wordt besproken waar hoogopgeleide vrouwen trots op waren en waar ze zich juist aan ergerden. Ook komt terug wie de meest irritante man en meest irritante vrouw van 2022 waren en van welke faalmomenten zij het meest leerden.

Eind december 2022 werd er een vragenlijstonderzoek uitgezet onder 8.000 SheNews abonnees. Als SheConsult-team waren we benieuwd hoe jullie terugblikten op 2022: waar ergerde je je aan, waar was je juist trots op? Ook wilden we weten van welk faalmoment jullie het meest hadden geleerd en waren we nieuwsgierig naar de meest irritante man èn vrouw van afgelopen jaar.

Meest irritante man van 2022

Thierry Baudet staat op de eerste plaats. Als we vroegen waarom, antwoorden jullie o.a. “omdat die man onwaarschijnlijk arrogant is”, “omdat hij zoveel zand in de democratie en de werking van de politiek kan strooien”, en “omdat z’n beelden over vrouwen uit het jaar nul komen”. Vladimir Poetin wint zilver en Johan Derksen krijgt brons. Andere mannen die jullie irritant vonden afgelopen jaar waren o.a. je eigen man ;-), je leidinggevende en John de Mol.

Meest irritante vrouw van 2022

Ondanks dat op deze vraag ook met regelmaat gereageerd werd met “niemand, ik kan niets bedenken”, en “geen idee, ik zelf? ;-)”, hebben we toch een winnaar. Sigrid Kaag is volgens jullie de meest irritante vrouw van 2022. Dat kwam volgens jullie o.a. door haar inconsistentie, “omdat zij echt geen idee heeft tegen welke problemen mensen aanlopen, ze zit lekker in haar internationale bubbel,” en “vooral omdat ze de authentieke uitstraling mist, die ze tijdens de campagne wel had”. Daarna volgt Meghan Markle en op de derde plaats staat Femke Halsema.

Gedrag waar je je het meest aan ergerde en waar je het meest trots op was in 2022

Faalmomenten

Falen is soms even pijnlijk, maar vaak heel zinvol. Dat zagen we ook terug in jullie antwoorden toen we vroegen naar jullie faalmomenten: “Ik leer voortdurend van faalmomenten”, “Ik heb ze regelmatig dus voelt het niet als falen maar gewoon – ‘ah, dat was er weer één’ – erkennen en weer lekker verder gaan”. Dit zijn een paar van de faalmomenten waar jullie afgelopen jaar het meest van hebben geleerd:

  • “Iets nieuws doen in mijn werk en daarmee totaal de plank mis slaan, maar wel daarna weten hoe het exact werkt.”
  • “Niet op mijn gevoel afgaan.”
  • “Geen ‘nee’ zeggen.”
  • “Me laten intimideren door anderen die denken dat ze het beter weten maar achteraf tóch jouw idee meenemen…”
  • “Toen ik een oordeel klaar had over iemand en dat totaal onjuist bleek te zijn.”
  • “Ik was te bang om te falen.”
  • “Over mijn grenzen gegaan.”

Werkgeluk

Gemiddeld scoren jullie een 6.9 op werkgeluk. Niet slecht, maar zeker ook ruimte voor verbetering. Als je benieuwd bent hoe je je werkgeluk kunt verbeteren, kijk eens op onze werkgelukpagina.

We wensen jullie een (werk)gelukkig nieuwjaar toe en blijven jullie graag inspireren met nieuws en tips over vrouwen en werk!

Het SheConsult-team.

Tags: , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE