Tags: , , , , ,

Weet jij welke groepen werknemers het meest lijden onder de pandemie?

De gevolgen van de COVID-19 pandemie lijken vooral gevolgen te hebben voor een bepaalde generatie blijkt uit onderzoek van Oracle en Workplace Intelligence. Is dit artikel lees je meer en download je het onderzoek.

De impact van de COVID-19 pandemie op de mentale gezondheid van werknemers loopt uiteen en is afhankelijk van factoren als leeftijd, functie en locatie. Dat blijkt uit onderzoek van Oracle en Workplace Intelligence, een HR-onderzoeks- en adviesbureau. Het onderzoek werd gehouden onder meer dan 12.000 werknemers, managers, HR-leiders en C-level managers uit 11 landen.

Generatie Z en Millennials lijden het meest onder de pandemie

Jonge werknemers ervaren het vaakst een burn-out als gevolg van de effecten die de pandemie heeft op hun mentale gezondheid.

  • Generatie Z (Gen Z), de generatie geboren aan het einde van de jaren ’90, zal waarschijnlijk meer negatieve gevolgen van de pandemie ondervinden dan andere generaties. Bijna 90% van de Gen Z-werknemers zegt dat de coronapandemie een negatieve invloed heeft gehad op hun geestelijke gezondheid en 94% merkte op dat stress op het werk ook gevolgen heeft voor hun gezinsleven.
  • Gen Z-werknemers maken twee keer zoveel kans als babyboomers om tijdens de pandemie extra uren te werken. Millennials hebben 130% meer kans om een burn-out te krijgen dan babyboomers.

Tijd voor actie: mensen vragen hulp van hun werkgevers

  • 78% van de werknemers zegt dat de pandemie negatieve invloed heeft gehad op hun mentale gezondheid.
  • 83% zou graag zien dat hun bedrijf technologie aanbiedt om de mentale gezondheid te ondersteunen.

De pandemie zette de mentale gezondheid van werknemers wereldwijd in de schijnwerpers, maar onze bevindingen laten ook zien dat werkgevers ondersteuning willen bieden, onder andere door de inzet van technologische oplossingen, zoals Artificial Intelligence (AI). Download (gratis) het onderzoek.

Download het onderzoek nu gratis via het formulier op deze pagina

Tags: , , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE