Tags: , , , , , ,

Hoe brengen we weer leven in het kantoor?

In gesprek met onze klanten merken wij, Solved, dat zij zich zorgen maken over een (te) lage bezetting op kantoor. In deze whitepaper brengen we de oorzaken en gevolgen van de lage bezetting in kaart, laten we oplossingsrichtingen zien en zoomen we in op het proces om weer leven in het kantoor terug te brengen. Download hem hier.

Ons eigen onderzoek onder 8000 respondenten laat zien dat gemiddeld 43% van de mensen op kantoor wil zijn. De meest recente bezettingsgraadmetingen wijzen op een nog lagere realiteit, met gemiddelden van 30 tot 40%. Let wel: dit zijn cijfers van reguliere periodes zonder vakanties of lockdowns. 

Dat dit impact heeft op de kantooromgeving is evident. Veel organisaties zien de impopulariteit van het kantoor als zorgelijk. De vraag is of we ons inderdaad zorgen moeten maken en wat we kunnen doen om deze zorgen weg te nemen. 

In deze whitepaper brengen we de oorzaken en gevolgen van de lage bezetting in kaart, laten we oplossingsrichtingen zien en zoomen we in op het proces om weer leven in het kantoor terug te brengen.

Elk hoofdstuk begint met de hamvraag:

  • Waarom werken mensen graag thuis?
  • Waarom gaan mensen graag naar kantoor?

Deze beschrijvende en cijfermatige onderbouwing kunt u gebruiken om intern de neuzen dezelfde kant op te krijgen. U heeft immers cijfers in handen!

De oplossingen die daaruit volgen komen dan dus niet uit de lucht vallen. De oplossingen zijn minder theoretisch maar komen juist uit praktijksituaties uit ons werkveld. Zo proberen we het voor u zo makkelijk mogelijk om direct aan de slag te gaan.

We zoomen in op het effect van de realiteit van favoriete kantoordagen – de dinsdag en donderdag – en populaire thuiswerkdagen – de woensdag en vrijdag. Ook hier geven we suggesties voor oplossingen.

We hoeven het u niet te vertellen, maar elk organisatie is verschillend, dus wat de meest zinvolle oplossing is, verschilt ook. Daarom eindigen we met een overzichtelijk stappenplan, want de te bewandelen weg is wél gelijk. 

Dit alles met als doel een kantooromgeving te maken die werkt voor het individu én voor de organisatie.

Vul onderstaand formulier in om de whitepaper ‘Hoe brengen we weer leven in het kantoor?‘ te downloaden.

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Tags: , , , , , ,
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE