Tags: , , , ,

Met deze handvatten blijft de werkdruk van jouw medewerkers onder controle

Download de whitepaper van Recharge360 en ontdek hoe je controle krijgt over de werkdruk van medewerkers.

Stress, we kennen het allemaal. Iets te goed zelfs. Tenminste, dat is wat de onderzoeken van instanties als TNO en het CBS ons vertellen. Onlangs publiceerden zij samen een onderzoek waaruit bleek dat in 2022 maar liefst één op de vier werkenden in de leeftijd 18 tot en met 34 jaar burn-out klachten ervaarde. Een ongewenste situatie. Dus moeten we de stressklachten aanpakken, en daar speel jij als manager een grote rol in. Dit begint met stressklachten herkennen, maar daar gaat het nog weleens mis. 

Op afstand zie je het meeste

Voordat we het hebben over de signalen, wil ik even terugpakken naar de rol die jij als manager speelt in het reguleren van de werkdruk en de bijbehorende stressklachten. Bijna al het onderzoek is gefocused op hoe medewerkers werkdruk ervaren. Daarom heeft Recharge360 recent onderzoek gedaan onder 500 leidinggevenden.

Uit ons onderzoek blijkt dat maar liefst 48 procent van de managers van mening is dat iedere medewerker zelf verantwoordelijk is om goed om te kunnen gaan met werkdruk. En hoewel medewerkers zeker zelf zorg mogen dragen voor de werkdruk en hun stress, heb jij als manager een essentiële rol in het signaleren en aanpakken hiervan. Juist doordat jij van een afstandje naar de situatie kijkt, kun je makkelijker het grotere plaatje zien en daarop acteren. 

In deze whitepaper ontdek je:

  • Hoe andere managers van kennisorganisaties aankijken tegen werkdruk.
  • Wat je als leidinggevende moet weten over werkdruk en werkstress.
  • Hoe de werkdruk van jouw medewerkers onder controle blijft.
  • Hoe je een te hoge werkdruk herkent (met checklist).
  • Hoe je werkdruk bespreekbaar maakt.

Je krijgt concrete tips en handvatten. Waarmee je gelijk aan de slag kan. Zonder dat het een dagtaak wordt, want je eigen werkdruk ligt al hoog genoeg 😉

Vul onderstaand formulier in om de whitepaper te downloaden!

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Tags: , , , ,
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE