Wie kent de ervaring niet? Je zit op je werk, maar de aandacht is er niet bij. Misschien is er net iets vervelends gebeurd, of ben je niet helemaal fit, maar niet ziek genoeg om thuis te blijven. Dit verschijnsel heet ook wel presenteïsme of ‘grijs verzuim’: medewerkers zijn fysiek aanwezig, maar zitten met hun hoofd ergens anders. Hierdoor kan het zijn dat ze minder goed presteren. Hoe gaan organisaties hiermee om?

HR-directeuren vertellen in een whitepaper van HRcommunity en HABTIC over hoe zij tegen het verschijnsel aankijken: Marijama Jobe (GrandVision, HR Manager), Afiena van den Broek (Oracle, HR Director), Alexander Stolze (ING, Head of Vitality), Olivier van Urk (PwC Nederland, Director Human Capital).

Presenteisme te lijf gaan blijkt nog niet eenvoudig: het is een complex verschijnsel en heeft niet altijd een eenduidige oorzaak. De HR-directeuren pleiten onder meer voor een veilige werkcultuur waar collega’s gemakkelijk problemen of twijfels kunnen benoemen, een gericht wellbeing-beleid, en zorgvuldige evaluaties.

Meer weten? Download hier de whitepaper van HRcommunity & HABTIC. Vul onderstaand formulier in om de downloadlink te ontvangen.

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Tags: , , ,
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE