CircleLytics helpt leiders om mensen te betrekken om op elke schaal samen te werken. Vertrouwen opbouwen, doelen bereiken, vooruitgang boeken. 60% betrouwbaarder. 90% sneller. Enquêtevrij.

circleLytics
0,0
0,0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%
Service: Opleiding & Training
Omvang: 3-10 medewerkers
Opgericht in: 2017
Partner van HRcommunity: Nee
Herkomst: Nederland
Provincie: Zuid-Holland
Focus Klant: <250 medewerkers, 250-2500 medewerkers
Voertaal: Nederlands
Fase Onderneming: Scale-up
Besturingssysteem: Webbased
Geo focus: Wereld
Beschikbaar in: Nederlands, Engels

Gebruik de kracht van mensen. Reflectieve online dialogen. Diepgaande betrokkenheid. Diepgaande kwalitatieve inzichten. CI & AI gebaseerd.

Ga de dialoog aan met CircleLytics

CircleLytics is jouw partner voor het voeren van een goede dialoog binnen je team of organisatie. Met behulp van CircLytics zorg je dat kennis, ervaringen en ideeën bespreekbaar worden en vergroot je uiteindelijk de kans op betrokkenheid, wat resulteert in aantoonbare resultaten.

Met CircleLytics geeft iedereen anoniem antwoord op een beperkt aantal vragen. Daarna waarderen deelnemers de anonieme antwoorden van anderen en verrijken hun scores met tips. De scores liggen tussen -3 en +3 en je leert welke antwoorden het meest en minst waardevol zijn, waarom en welke tips ze erbij geven.

CircleLytics verbindt medewerkers en daarnaast onderbouwt het je beslissingen.

Reflectieve dialogen

CircleLytics helpt teams, besluitvormers en consultants om meer impact te maken door de kracht van reflectieve dialogen. We zijn een snel groeiend bedrijf dat software-as-a-service levert en eigen oplossingen biedt om ongestructureerde feedback te verzamelen en om te zetten in bruikbare inzichten. Dit is een uniek, geestverruimend proces en lost de ernstige problemen op van traditionele enquêtes en online discussieplatforms.

Zakelijke klanten zoals ING Bank, PostNL en NXP vertrouwen op ons om de dialoog aan te gaan met hun bedrijfskritische stakeholders zoals medewerkers en klanten.

Onze oplossingen maken het gemakkelijk, veilig en lonend voor deze stakeholders om hun persoonlijke inzichten en ervaringen te delen, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Klanten vertrouwen op CircleLytics om slimmere strategieën te ontwikkelen, productaanbiedingen uit te breiden, innovatie te versnellen, het geluk van werknemers te vergroten, de efficiëntie op de werkplek te verbeteren, prestaties te monitoren, etc.

Wijsheid van de community

CircleLytics past psychologie, design, complexe algoritmen en de wijsheid van de community toe om de stem van mensen om te zetten in verfijnde inzichten in een uniek proces om mensen opnieuw te laten nadenken.

We bieden kant-en-klare jaarabonnementen plus een doe-het-zelf-training of we bedienen u op intelligente wijze met onze oplossingen en Solution Partners. Daarnaast bieden we graag API’s en diepgaande integratie in uw CRM-, HR-, enz. platforms.

Ons team en onze partners bespreken graag uw uitdagingen via onze kantoren in Europa (Den Haag), Azië (Shanghai) en de VS. We ontmoeten je graag

 

 

Oplossingen

Betrokkenheid & luisteren

Betrokkenheid en enthousiasme worden gecreëerd op basis van vertrouwen en of er naar medewerkers wordt geluisterd. Wat speelt er echt in een organisatie en wat vinden ze belangrijk? Het waarom geeft zoveel meer informatie dan alleen cijfers. Als manager of HR-afdeling wil je alle beschikbare kennis, ervaringen en ideeën verzamelen om betere beslissingen te kunnen nemen. Op basis van diepe inzichten, verkregen op een mensgerichte, boeiende manier.

Hybride werken

Hoe bevalt het thuiswerken en voelen werknemers zich veilig genoeg om te delen hoe zij deze economisch onzekere tijden ervaren, op afstand van collega’s en management? Ga online discussies aan, luister naar wat er echt leeft en stel vragen. Laat medewerkers samen ideeën bedenken die hun motivatie en betrokkenheid vergroten en van hybride werken een duurzaam succes maken. Hybride werken is tenslotte meer dan de dagen verdelen tussen thuis en kantoor.

Ondernemingsraad

Snel, eenvoudig en veilig alle medewerkers raadplegen over belangrijke veranderingen, ongeacht de afdeling waar ze werken. Creëer een breed draagvlak en een hoge medewerkersbetrokkenheid door actief naar hun mening te vragen en bij elk advies en initiatief te bouwen op de kennis, ervaring en ideeën van alle medewerkers tegelijkertijd.

Samenwerking

Wat gaat er goed? En wil je dat zo houden? Waar kun je verbeteren? Wat heb je nodig om dit voor elkaar te krijgen en wat kun je zelf doen? We werken samen omdat we elkaar nodig hebben om doelen te bereiken, van elkaar te leren en inzicht te krijgen in de volgende stappen. 85% van het werk wordt gedaan door teams. Zelfs voor zelfreflectie heb je elkaar nodig. Het is waardevol om te begrijpen hoe samenwerking werkt en hoe deze nog sterker kan worden. Alleen dan is optimalisatie mogelijk.

Vertrouwen

Naar onze mening is vertrouwen de hoeksteen van elke relatie, ook in uw organisatie. Vertrouwen is niet vanzelfsprekend. Je moet eraan werken, er aandacht aan besteden, het begrijpen en het ontwikkelen. Alleen dan kun je een organisatie met een hoog vertrouwen worden. Minder ziekteverzuim, meer betrokkenheid en bevlogenheid en een hogere productiviteit. Op een manier die mensen echt waarderen. Dialoog is onlosmakelijk verbonden met het bereiken en behouden van vertrouwen.

Diversiteit & Inclusie

Organisaties en mensen hebben baat bij diversiteit en inclusie van iedereen. Iedereen kan deelnemen aan de CircleLytics dialogen en anonimiteit zorgt ervoor dat alle meningen tellen, ongeacht positie, huidskleur etc. Een 100% garantie voor diversiteit & inclusie, met 0% concessies. Creëer verbindingen tussen mensen door middel van speciale dialogen die dwars door alles heen gaan. Jouw team, afdeling of organisatie zal de kracht van diversiteit gebruiken voor zaken die er toe doen.

 

Niets gevonden.
Niets gevonden.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Is dit jouw organisatie?

Verstuur onderstaand verzoek voor het claimen van de HR dienstverlener pagina

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Selecteer de HR Dienstverlener/Organisatie uit de HRgids waar jij onderdeel van bent en deze pagina wilt gaan beheren.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
en beheer de gegevens.
Tags: AI, design, inzichten, onderzoek, psychologie, tevredenheid
Ook Interessante HR Dienstverlener

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.