Tags:

Lianne Kappert – Vandebron

» Interviews

»

Lianne Kappert – Vandebron

‘Duurzame groei van de organisatie vooropzetten en verbinden met de menselijke kant.’

Ondernemerschap en leiderschap is haar naar eigen zeggen met de paplepel in gegoten. Het is dus geen verrassing dat Lianne Kappert bij een van de meest ambitieuze en ondernemende bedrijven van het land zit. Als Head of HR bij duurzame energieleverancier Vandebron heeft ze de HR-afdeling opgezet en is ze dat nu steeds verder aan het uitbreiden. ‘De kracht is dat ik alles zelf heb meegemaakt en dat ik vanuit die ervaring de inhoud ken. Na de operationele implementatie zijn we nu in een heel andere fase beland met HR, veel meer op strategisch en tactisch niveau.’

Tijdens haar studie HR wist Kappert al snel: niet de zozeer de softe kant, maar het effectief kunnen inzetten van je team ten behoeve van de organisatie vond ze het meest interessant. Na een master organisatiewetenschappen kwam ze bij Philips terecht, waar ze de fijne kneepjes van het HR-adviseurvak leerde. Haar pad vervolgde ze bij Essent, waar ze naar eigen zeggen er ‘al snel achter kwam dat ze een ondernemend type is, die het heel erg leuk vindt om ergens aan te bouwen en snel resultaat wil zien.’ Toen werd ze benaderd om bij de start-up Vandebron te komen praten. Tijdens het twee uur durende gesprek met de oprichters kwam ze erachter dat ze dezelfde visie voor HR deelde: geen ondersteunende afdeling, maar een afdeling die meebouwt. ‘Ik zie ons echt als mee-bouwer van de organisatie. Hoe gaan we de juiste organisatiecultuur neerzetten en de beste mensen behouden?’ Tweeënhalfjaar later bestaat de HR afdeling inmiddels uit zeven mensen. En mogelijk gaat dat nog verder groeien de komende jaren.

Lees verder

Tags:
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Interviews

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

Meld je nu aan!

Webinar Tsuru - Gelukkige, gezonde en gemotiveerde werknemers (de 3 Gs)
Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu