Tags: HRtop100

Martine Zeegers – Unilever

’’HR-mensen zijn heel erg geneigd om in HR-processen te denken. Daar moet je uit.’

’’Ik heb de leukste baan van Nederland!’ Het zijn vrijwel de eerste woorden die Martine Zeegers, HR-directeur bij Unilever tegen ons uitspreekt. Uit het uur dat daarop volgt blijkt haar passie voor de organisatie waar ze al vijftien jaar werkt, maar nog meer de bevlogenheid voor de mensen met wie ze werkt en de drive om het eens helemaal anders aan te pakken. Gewoon omdat het kan.

Zeegers is naar eigen zeggen, als ’’jonkie’ binnengekomen bij Unilever. De eerste vier jaar zijn vormend geweest voor haar verdere carrière. Zeegers heeft verschillende posities binnen het bedrijf bekleed. Zo was ze al vroeg in haar carrière vakbondsonderhandelaar voor Unilever (’’De vakbonden dachten vaak dat ze een stagiaire hadden gestuurd, ik had een enorme underdogpositie, en dat hielp enorm, daarom kon ik me vooral op het proces richten’) en maakte ze de sluiting van de Calvé-fabriek in Delft mee als HR-manager, waar er op één dag 184 mensen ontslagen moesten worden. Een enorm heftig proces, wat ze privé moeilijk vond, maar waar ze op werkgebied ontzettend veel van heeft geleerd. Inmiddels zit Zeegers al twee jaar in de eindverantwoordelijke rol als HR-directeur Benelux bij Unilever, misschien wel de bekendste organisatie op het gebied van consumentenprodcuten van Nederland.

Lees verder

Tags: HRtop100
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE