Kennisupdate Leiderschapsstijlen

Kennisupdate Leiderschapsstijlen

Korting voor
Basis en Premium Leden
Op Locatie
Organisator: SDO Opleidingen
Prijs: 990,00
SDO Opleidingen

Inhoud van het programma

De studievariant van deze kennismodule over besturing en leiderschap wordt getoetst door middel van een schriftelijke reflectie op je persoonlijke leiderschapsvaardigheden en een analyse van de meest geschikte leiderschapsstijl in verschillende contexten en situaties. In het essay toon je aan dat je inzicht hebt op de manier waarop je op een effectieve en resultaatgerichte manier leiding kunt geven aan medewerkers, door doelen te formuleren, middelen te faciliteren, de voortgang te bewaken en het samenwerken in de organisatie te bevorderen.

In de praktijkvariant gaan we in op de leiderschapssituatie aan de hand van de leiderschapsdriehoek.

 

Online onderwijs


SDO maakt gebruik van het leerplatform van Paragin waardoor moderne leervormen ter beschikking staan. Het studiemateriaal is fraai en functioneel vormgegeven en faciliteert alle leerstijlen. Een berichtenforum staat open voor uitwisseling met collega-deelnemers en de experts van SDO.

Het kennisplein staat 365 dagen open en de toegankelijkheid kan eenvoudig verlengd worden.

Het studiemateriaal omvat de volgende elementen:

  • Learning journeyEen logische reeks leermiddelen ter ondersteuning van de leerdoelen.
  • CasusmateriaalDe deelnemers brengen eigen casussen in. Persoonlijke coaching wordt afgestemd op het kennis- en ambitieniveau van de deelnemer.
  • GameThe Management Challenge is een internationaal vermaard simulatiespel waar je als team aan deelneemt. (optioneel)
  • WebinarEen virtuele presentatie van het thema door een kerndocent, met mogelijkheid vragen te stellen.
  • Video en podcastHet studiemateriaal wordt ondersteunt met video’s en podcasts.

Leidinggeven aan jezelf, een team of een hele organisatie vergt inzicht, houding en vaardigheden. Inzicht in de aard van de uitdaging en kennis van de situatie.

 

Leidinggeven

Vanuit een fasegewijze en waardegedreven benadering van leiderschap volgen leiderschapsstijlen. Iedere stijl benadrukt de rol van omgevingscomplexiteit en de benadering en benodigde vaardigheden die daar het best op aansluiten.

Voorts wordt de rol en verantwoordelijkheid van leiderschap geanalyseerd in het bredere verband.
Een verfijning van deze inzichten biedt het boek van prof. Ron Meyer en Ronald Meijers – Leadership agility. Zij introduceren een breed repertoire van leiderschapsstijlen die inspelen op de situationele diversiteit in organisaties.

Daarnaast spelen jouw vaardigheden, professionele houding en persoonlijke kenmerken een rol. De eerste kun je trainen en kenmerken kun je inzetten of compenseren.

 

  • Duur: 1 jaar toegang online kennisplein
  • Studiebelasting: 1 a 2 uur per week
  • Studiepunten: 06 ECTS
  • Categorie: 1. Leiderschap

De opleidingsdagen zijn in Maassluis en Amsterdam en binnenkort ook in Alkmaar. De masteropleiding is in Doorn, en Ede en Rotterdam.

Word basis of premium lid en krijg een unieke kortingscode voor SDO Opleidingen

Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival Magazine

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE