Tags: Crystal Clarity, summit, verslag

Van welldoing naar wellbeing: Context en persoonlijke benadering maakt beleid effectief

De functie van de wellbeing manager is volop in ontwikkeling. Bij Crystal Clarity krijgen ze door middel van data nuttige inzichten voor de verdere ontwikkeling van het vak. Maar hoe zien de wellbeing managers zelf hun vak veranderen? Een rondetafelgesprek met zeven wellbeing managers en Sander Gremmen van Crystal Clarity biedt inzichten.

Deze paper is tot stand gekomen op basis van input die gegeven is tijdens een ronde tafel gesprek over het thema wellbeing. Hierbij waren aanwezig:

Alexander Stolze (Head of Vitality bij ING), Jacqueline Roth (Wellbeing and Prevention bij Nike EMEA), Merlyn Esajas (Beleidsadviseur gezondheidsmanagement bij Vattenfall), Merel van Dorp (Global Programme Manager Wellbeing bij FrieslandCampina), Simone Wensink (Manager Wellbeing bij Achmea) en Margreet van Belzen (Manager Health and Wellbeing bij Securitas).

Wellbeing is bij steeds meer bedrijven een onderwerp op de agenda. Waar grote bedrijven wellbeing managers hebben om het beleid te bepalen, komen ook steeds meer kleinere bedrijven in actie. Hoe houd je je personeel fit en gelukkig?

Zeven wellbeing managers gingen in gesprek met HRcommunity over hun werk en functie, op initiatief van Crystal Clarity-founder Sander Gremmen. Hij wil graag op een duurzame manier wellbeing bevorderen en voorkomen dat er symptomen worden bestreden met welldoing interventies. “Het wellbeing-beleid zit in een nieuwe fase. Waar het begon met een fruitschaal, zijn we nu echt op een ander niveau bezig. We kijken naar vitaliteitsinterventies, maar deze hebben vaak een tijdelijk effect. Is iemand gestresst, dan helpt een ademhalingsoefening.” Maar dat heeft wel een tijdelijk effect en is vaak geen duurzame oplossing, aldus Gremmen.

Met de input van deze bijeenkomst is een paper geschreven over dit thema. Klik op onderstaande button om deze te lezen en downloaden.

Tags: Crystal Clarity, summit, verslag
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.