Door: V. Broers & L. Witvliet, met medewerking van P. Meij. Publicatiejaar: 2018.

Het maatschappelijk debat over de arbeidsmarkt van morgen zit vast in de wereld van gisteren. Politici, beleidsmakers, vakbonden en werkgeversorganisaties kijken voornamelijk nog door een twintigste- eeuwse bril naar de samenleving van de eenentwintigste eeuw; de samenleving die nu aan het ontstaan is. In de publieke discussie over de vraag hoe inkomen, werk en arbeidsrelaties de komende decennia moeten worden vormgegeven, wordt door de belangrijkste stakeholders nog gedacht in juridische vormen en structuren die hun oorsprong vinden in wetgeving uit 1907; geschreven voor een sociaalmaatschappelijke context die allang niet meer bestaat. Ook denken zij nog in sociaaleconomische doelen – materiële en financiële groei – die zijn geformuleerd in de jaren van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Doelen die voor de millenniumgeneratie allang niet meer boven aan hun prioriteitenlijst staan. Duidelijk is dat het huidige debat te weinig oog heeft voor de sociaaleconomische realiteit van morgen, en voor de generaties van morgen. Integendeel: het belemmert sociale innovatie en verhindert ons om onze samenleving en de mensen die erin leven tot volle bloei te laten komen.

Wil je het hele rapport bekijken? Log hieronder in of registreer je gratis als lid van HRcommunity en krijg onbeperkt toegang tot alle content!
 
Avatar

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.