Tags: hr-tech, nmbrs, technologie

Een aangename medewerkersbeleving, hoe kom je daar?

Hoe zorg je voor een aangename employee experience? Software speelt hier steeds meer een rol in. Maar wat doen deze tools nou concreet voor je organisatie?

Het aantal banen in Nederland is de afgelopen 4,5 jaar onafgebroken toegenomen en ook het aantal openstaande vacatures is nog nooit zo hoog geweest. Om als werkgever talentvolle medewerkers te werven en te behouden, is het dus belangrijk om je bedrijf aantrekkelijk te profileren. Ook is het belangrijk om je te focussen op de employee experience, oftewel het creëren van een aangename medewerkersbeleving binnen de organisatie. Mocht een van de medewerkers besluiten om te vertrekken, zal deze als ambassadeur voor je bedrijf fungeren, mits ze een positieve ervaring hebben gehad.

Software speelt hier een alsmaar grotere rol in. Maar wat doen deze tools nou concreet voor je organisatie?

HR Workflows

Als HR-professional is het belangrijk om de verschillende bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Om ervoor te zorgen dat jij nooit meer een taak vergeet, zijn er zogeheten HR Workflows ontwikkeld. Een HR Workflow is in feite een opvolging van verschillende taken, vaak opgenomen in een online softwareprogramma. Deze softwareprogramma’s zijn vaak SaaS-oplossingen waar elke stakeholder binnen je organisatie toegang tot heeft. Welke taken dit zijn en in welke volgorde deze uitgevoerd moeten worden, bepaal je zelf. Denk bijvoorbeeld aan alle taken die uitgevoerd moeten worden bij het aannemen en inwerken van een nieuwe collega. Wanneer de verschillende taken zijn vastgesteld, kan je alle taken toebedelen aan de juiste personen binnen de organisatie. Zo heb je voor elke proces een duidelijk overzicht van wat er gedaan moet worden, hoe het proces vordert en wie er allemaal verantwoordelijk zijn voor de verschillende taken.

Eenvoudig online ondertekenen

Een andere interessante ontwikkeling is de mogelijkheid tot het online ondertekenen van documenten. Deze vrij nieuwe functionaliteit vereenvoudigt het proces aanzienlijk en voorkomt het probleem van ‘afdrukken, scannen en e-mailen’. Documenten blijven niet meer liggen, wachtend op een handtekening. Je kan je werk gewoon direct online afhandelen. De handtekening voldoet aan de juiste wet- en regelgeving en is dus rechtsgeldig. Handig voor jou en een aangename ervaring voor je medewerkers.


But wait, there’s more…

Als ontwikkelaar van HR- en payrollsoftware houden we alle ontwikkelingen binnen de HR-sector nauwlettend in de gaten. Op deze manier sluiten onze features altijd aan op de behoefte van onze gebruikers. We hebben je twee kleine voorbeelden laten zien van wat er vandaag de dag mogelijk is. Dit is echter pas het topje van de ijsberg. Mocht je benieuwd zijn wat er allemaal nog meer mogelijk is, neem dan een kijkje in onze producttour.

Tags: hr-tech, nmbrs, technologie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.