Tags: , , ,

Openheid is de route naar verandering

Het leven is bedoeld om alles eruit te halen wat erin zit, uit jezelf én elkaar. Om talent te benutten. Daar ben ik van overtuigd. Hiervoor is het nodig dat mensen tevoorschijn durven komen. Dat mensen zich vrij en veilig voelen om zich te uiten. Dat ze zich durven te laten zien én horen.

» Artikelen
» Persoonlijke ontwikkeling

»

Openheid is de route naar verandering

Vaak ontstaan er allerlei problemen als er te weinig openheid is: geroddel & geklaag, elkaar moeilijk of niet aanspreken, demotivatie & disfunctioneren – de zogenaamde ‘rotte appels’ of het gevoel als eilandjes te werken. Kortom de samenwerking verloopt niet al te soepel en dat leidt vaak tot onnodig ziekteverzuim en verloop. Dit kan zo anders, weet ik uit ervaring!

Al sinds 2013 ben ik bezig met het verspreiden van ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’, een door mij ontwikkeld gedachtengoed om talent te bevrijden en om met elkaar een stevig fundament van vertrouwen, verbinding en veiligheid onder de samenwerking te bouwen. Ik heb hier in al die jaren verbluffende resultaten mee gezien in organisaties, in teams. Mensen breken open, schieten elkaar te hulp, spreken waardering naar elkaar uit, tonen begrip en ruilen talenten en non-talenten uit.

Dit is dan ook de aanleiding voor mij om hier meer ruchtbaarheid aan te willen geven, naast lezingen, boeken en de sessies die ik in organisaties faciliteer. Sinds april 2021 ben ik daarom gestart met de Van hokjes naar puzzelstukjes podcast, waarin ik leiders, HR-professionals en mede-veranderaars interview. Er zijn al zoveel voorbeeldmakers, die ik graag aan het woord laat. Want goed voorbeeld doet volgen tenslotte.

Over mij: Ik ben een veranderaar pur sang, met bijna 25 jaar werkervaring op de teller. 12 jaar heb ik als (interim) Human Resources adviseur bij diverse organisaties gewerkt als ABN Amro, LG Electronics, Ernst & Young en PwC. Ik pakte altijd de veranderklussen op, beheer is niet mijn ding. Ik zag veel mensen die zichzelf onvoldoende op waarde schatten, waaronder ikzelf. Dit leidt tot geploeter enerzijds én (natuurlijk) talent laten verpieteren anderzijds. In 2008 was het tijd om uit het HR-hokje te stappen. Ik had meer in mijn mars voelde ik, zo startte ik PureHuman. 

Als ondernemer heb ik mezelf totaal opnieuw uitgevonden, ontdekt wat mijn natuurlijke talenten zijn, waar ik energie van krijg, zoals schrijven en spreken. Ik maakte steeds meer keuzes waar ik van AAN ging en dit gaf ik door in m’n werk. Ook werd ik zelf steeds opener, de schroom om mezelf te laten zien verdween. I love to walk my talk!

Mijn inzichten, kennis & kunde heb ik verwerkt in mijn boekenLaat jezelf zien‘, ‘Kies en ze kiezen jou‘ en ‘100% PUUR JIJ‘. M’n laatste boek ‘JA zeggen JA doen‘ gaat over de door mij ontwikkelde methodiek ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’. En ik ben nog niet uitgeschreven… 

Het is mijn diepste wens dat iedereen zichzelf op waarde schat en tevoorschijn komt. Dat gun ik iedereen! Laten we bij onszelf beginnen: BE the change you want to see!

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Registreer je als lid

Word gratis lid

start-up van de week 5 - localdesk

Webinar: Zo werkt HR bij AFAS

Banner Afas - zo werkt HR

Zo automatiseert AFAS HR

Banner Afas - Zo automatiseert AFAS HR

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

Advertentie-Mono-AD7-

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

Whitepaper

Menu