De pensioenen in Nederland gaan veranderen, daar is een ontkomen aan. De wetswijziging en alle meningen daarover kunnen zorgen voor onrust bij de werknemers. Ben jij voorbereid op deze veranderingen en onrust bij jouw werknemers?

Nog een paar dagen en dan gaat de nieuwe pensioenwet in. Alle pensioenregelingen in Nederland moeten veranderd worden en ook opgebouwde pensioenen zullen gaan veranderen. We staan aan de vooravond van de grootste pensioenverandering in de geschiedenis. En het gaat over € 1.500 miljard.

Niet iedereen gaat er op vooruit

Het is al bekend dat niet iedereen er op vooruit zal gaan. Met name de groep werknemers tussen de 45 en 55 jaar zal er naar verwachting op achteruit gaan.

Maar let op, dat geldt niet voor iedereen in deze leeftijd. Het hangt van je pensioenregeling af.

Arbeidsmobiliteit oudere werknemers wordt minder

Wisseling van baan kan grote nadelige gevolgen hebben voor je pensioen. De overheid heeft er veel aan gedaan om die nadelige gevolgen te voorkomen. Maar helemaal is dat niet gelukt. Op oudere leeftijd van baan wisselen brengt dus een risico met zich mee. Dit geldt voor vertrekkende, maar ook voor binnenkomende werknemers.

Alleen of dat risico bij jullie ook aanwezig is, hangt af van de pensioenregeling en uiteraard van het werk dat de oudere werknemer wil gaan doen.

Pensioen wordt onzekerder

Pensioen wordt onzekerder. Regelmatig lees je over het nieuwe casino pensioen.

Of, en zo ja in welke mate pensioen onzekerder wordt is nog helemaal niet bekend. En bij veel werkgevers zal er op dit punt helemaal niets veranderen.

Voer voor onrust

Omdat alle pensioenen in Nederland gaan veranderen is er geen ontkomen aan. Iedereen wordt er mee geconfronteerd. En dus heeft ook iedereen er straks een mening over. En die mening wordt overal verkondigd, aan iedereen die het maar horen wil.

Grote kans dat jullie werknemers ook veel meningen meekrijgen. Uit de media, via social media, op verjaardagen, of bij de koffieautomaat.

Maar net zo groot is de kans dat die informatie helemaal niet van toepassing is op jullie situatie.

Voorkom onnodige onrust

De kans dat er onnodige onrust ontstaat bij werknemers van jullie bedrijf is groot. En dat kun je voor zijn. Door zelf op tijd de juiste informatie te geven aan je werknemers. Veel bedrijven hebben nu al communicatieplannen klaarliggen om de werknemers mee te nemen in de veranderingen die gaan komen.

Tags: , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

Ontmoet de spraakmakende keynotes op het HRfestival

HRtop100 Magazine

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Adviseur | CLdN

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

HRfestival DUS Utrecht

HRfestival 2023

Whitepaper

Denk hieraan als jouw bedrijf meerdere uitzenders inzet

Denk hieraan als jouw bedrijf meerdere uitzenders inzet