Tags: , , ,

Het pad naar een skill-based organisatie

In een tijdperk waarin de arbeidsmarkt steeds krapper wordt, groeit de noodzaak voor organisaties om over te stappen op een skill-based benadering. Deze strategie gaat verder dan de traditionele focus op diploma's en werkervaring. Het is een toekomstgerichte visie, essentieel voor organisaties die voorop willen blijven lopen.

Meer skill-based werken is niet alleen een trendy topic, maar ook een noodzakelijk iets voor organisaties die succesvol willen blijven in de toekomst.

  • Volgens Microsoft (2023) zal tegen 2025 maar liefst 90% van de organisaties de gevolgen van een skills tekort ondervinden.
  • Het World Economic Forum (2023) voorspelt dat 44% van de cruciale skills van werknemers binnen vijf jaar zal veranderen.
  • Uit onderzoek van Deloitte (2022) blijkt dat 73% van de werknemers van mening is dat een focus op skills hun werkervaring zal verbeteren.

Ben jij geïnteresseerd in skill-based werken en wil je weten hoe je dit als organisatie kan aanpakken?

Download de whitepaper en ontdek:

  • Het belang van identificatie en waardering van skills.
  • Vijf concrete stappen om de transformatie naar een skill-based organisatie te realiseren.
  • De waardevolle voordelen van skill-based organisaties.

Vul onderstaand formulier in om de whitepaper te downloaden.

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Tags: , , ,
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE