Tags: , , ,

Van Human Resource Management naar een optimale medewerkerbeleving

Talent(en) aantrekken en behouden staat bovenaan de agenda tijdens veel bestuursvergaderingen. Maar hoe word je daar succesvol in, terwijl je met z'n allen in dezelfde (kleine) vijver aan het vissen bent?

De manier waarop bedrijven de rol van de medewerker zien, is in het het digitale tijdperk aanzienlijk veranderd in vergelijking met het industriële tijdperk. Tijdens het industriële tijdperk maakte de toegang van tot natuurlijke hulpbronnen een bedrijf concurrerend. Bedrijven creëerden een duurzaam concurrentievoordeel door goed beheer van hun materiële activa. Mensen daarentegen werden gezien als een kostenpost gezien. Bedrijven beschouwden hun arbeidskrachten vaak als belangrijk wanneer ze werknemers konden werven tegen lagere kosten dan de concurrent.

Van human resource managers naar ’employee-experience’ architect

In het digitale tijdperk verschoven organisaties van een personeelsbestand dat was georganiseerd rond handenarbeid naar een personeelsbestand dat was opgebouwd rond op kennis gebaseerd werk. Bedrijven concurreren om immateriële activa: hun intellectuele eigendom (IP), hun cultuur en het talent dat inherent is aan hun personeel. Talent staat bovenaan de agenda tijdens veel bestuursvergaderingen en veel Chief Executive Officers (CEO’s) zien de toptalentfunctionaris van een bedrijf nu als een manager van de gehele talentlevenscyclus. Om te kunnen concurreren in het digitale tijdperk, zullen bedrijven een voorkeurswerkgever moeten blijven om het best beschikbare talent aan te trekken en te behouden.

In dit landschap concurreren bedrijven om de beste werknemers te werven en te behouden in een beperkte arbeidspool. De besten zullen de concurrentie winnen door technologie te omarmen om een positieve werknemerservaring te creëren. In een onderzoek waarbij 500 Chief Human Resource Officers (CHRO’s) werden ondervraagd, was de rode draad de overtuiging dat het verbeteren van de werknemerservaring het succes van een bedrijf vergroot om ‘de war on talent’ te winnen.

Nieuwe technologiën kunnen een optimale medewerkerbeleving optimaliseren

Werknemerservaring verwijst naar de mate waarin de werknemer geniet van een persoonlijke, prettige en digitale ervaring op het werk. De werknemerservaring komt nog meer centraal te staan als gevolg van veranderingen in normen in de verschillende generaties. Millennials en post-millennials zijn opgegroeid met indrukwekkende consumententechnologie die gebruiksgemak en bruikbaarheid hoog in het vaandel heeft staan. In 2017 overtroffen millennials de babyboomers en generatie Xers als het grootste percentage van de beroepsbevolking, met een stijging tot 35% van de beroepsbevolking. Het percentage millennials en post-millennials in de beroepsbevolking zal alleen maar toenemen, en analisten voorspellen dat deze twee tegen 2025 groepen 75% van de arbeidspool uitmaken.Naar een mensgerichte werkplek

Maar het doel om een naadloze en digitale ervaring te creëren, is maar half af. Met nieuwe technologieën zoals Robotic Process Automation (RPA) en Artificiële Intelligentie (AI) kunnen bedrijven een meer mensgerichte werkplek creëren. Een mensgerichte werkplek betekent dat bedrijven de tijd van hun werknemers voor het uitvoeren van monotone en repetitieve taken minimaliseren. Robots kunnen de taken waarvoor ze zijn ontworpen goed uitvoeren, terwijl ze mensen in staat stellen werk te doen waar mensen uniek beter in zijn: innoveren, onderhandelen, empathie, kritische probleemoplossing en andere voorbeelden.

Naam(Vereist)
Land
Ik ga akkoord met(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tags: , , ,
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE