Medemenselijke ondernemingen leveren winst op aan alle kanten: ze zijn succesvol in het aantrekken én behouden van talent, hebben vaker betrokken medewerkers en tevreden klanten en werken soepeler samen met partners.

Logo Conscious Contracting
0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%
Voertaal: Nederlands
Service: Opleiding & Training
Fase Onderneming: Start-up
Opgericht in: 2022
Partner van HRcommunity: Nee

Puur en alleen voor eigen gewin ondernemen is niet meer van deze tijd. Niet economische groei, maar de bloei, belangen en het welzijn van anderen zijn cruciaal voor bedrijven, hun stakeholders en de samenleving. De manier waarop een bedrijf wordt gerund maakt daarin een cruciaal verschil, waarbij het dan niet zozeer gaat over wat bedrijven doen, maar vooral over hoe ze dat doen. Medemenselijk ondernemen noemen wij dat.

En medemenselijke ondernemingen leveren winst op aan alle kanten: ze zijn succesvol in het aantrekken én behouden van talent, hebben vaker betrokken medewerkers en tevreden klanten en werken soepeler samen met partners.

Sluit jij je ook aan bij deze groeiende beweging?

Medemenselijk Ondernemen

De Stichting Agape in Organisaties Nederland wil medemenselijkheid in de bedrijfsvoering bevorderen. Niet alleen voor ondernemingen, maar ook voor overheden en not-for-profit organisaties. Door kennis en inzichten brengen we Medemenselijk Ondernemen ‘naar de praktijk’. Doel is om senior professionals, managers en bestuurders, ondernemers en organisatie-adviseurs in alle disciplines van de bedrijfsvoering op inspirerende wijze kennis te laten maken met het gedachtegoed rondom Medemenselijk Ondernemen. Zo gaan we op weg naar meer organisaties die hun bedrijfsvoering baseren op een commitment aan het welzijn van alle stakeholders. Ofwel: medemenselijk ondernemen, in alle opzichten.

Wat is Conscious Contracting?

Conscious Contracting is een proces voor de totstandkoming van overeenkomsten (contracten), die ondersteunend zijn aan het welzijn van alle betrokken partijen. Het concept is vanuit de Verenigde Staten ‘overgewaaid’ naar Nederland onder de naam ‘Bewust Contracteren’, ‘Duurzaam Contracteren’ of ‘Relationeel Contracteren’, waarbij expliciet wordt ingezet op duurzame samenwerking. Kim Wright is wereldwijd dé stuwende kracht achter de concepten Integrative Law en Conscious Contracts.

Standaard contractonderhandelingen en overeenkomsten zijn vaak gericht op het uitsluiten van alle mogelijke risico’s en opgesteld in ingewikkelde, juridische taal. En geschreven vanuit het perspectief van de meest dominante partij.

Met Conscious Contracting wordt het contract een middel om een gelijkwaardige en duurzame relatie met elkaar aan te gaan. Het beschrijft in begrijpelijke, maar juridisch houdbare, taal wat je samen wilt bereiken en gaat doen, en hoe je omgaat met veranderingen en conflicten. Door je te verdiepen in elkaar, wordt duidelijk welke onderliggende waarden en normen meegenomen moeten worden in het contractuele proces, om recht te doen aan alle betrokkenen. Dat vraagt om een ander proces en om een continue dialoog tussen de betrokken partijen.

 

Contactgegevens

Niets gevonden.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Tags: bewust, contracteren, medemenselijk, ondernemen, relationeel
Ook Interessante HR Dienstverlener

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.