Tags: hybride werken, overprikkeling, prikkels, stress

Help! Hoe ga ik om met alle prikkels op kantoor?

Medewerkers worden weer steeds vaker op kantoor verwacht. Maar velen zijn inmiddels gewend geraakt aan de voordelen van het thuiswerken: geen files of OV-reis, geen kantoortuinen en weinig tussentijdse onderbrekingen. Inmiddels gaan we weer vaker naar kantoor en zijn we uitgeblust aan het eind van de dag. Hoe ga je om met de lawine aan prikkels die op zo’n dag op je afkomt? Hoe kan je met plezier je werk blijven doen? In deze podcast wordt een aantal praktische tips gedeeld om beter om te gaan met prikkels gedurende een kantoordag!
Beluister de Podcast van: Suzanne Nieuwenhuijs-Mekking
Beluister de Podcast van: Suzanne Nieuwenhuijs-Mekking
Veel medewerkers genoten van de voordelen die het thuiswerken bood. Nu we weer vaker naar kantoor gaan, ervaart een deel van de medewerkers regelmatig vermoeidheid en overprikkeling. Prikkels volledig uit de weg gaan is niet de oplossing; het is juist belangrijk om jezelf geregeld te blijven blootstellen aan prikkels maar wel bewust en met mate. Enkele tips die in de podcast worden genoemd zijn:

1. Bepaal hoe vaak je naar kantoor wilt gaan en ga hierover in gesprek met je collega’s en leidinggevende;

2. Shift je mindset en stel realistische verwachtingen over je kantoordag;

3. Observeer je gedachten en emoties om negatieve reacties op prikkels te verminderen;

4. Verminder externe prikkels, bijvoorbeeld met ruisonderdrukking, afspraken met collega’s en beter agendabeheer;

5. Neem regelmatig korte – breinvriendelijke – pauzes!

Tags: hybride werken, overprikkeling, prikkels, stress
Ook Interessante Podcast

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.