Deelnemers aan management leergangen definiëren ‘organisatie’ meestal als: een sociaal verband binnen structuurelementen om organisatiedoelen te realiseren. Omvatten die drie elementen ook de alledaagse organisatie werkelijkheid? De organisatie als één uniform sociaal verband of bestaat zij uit subculturen? Waarom meestal alleen financiële doelen? Waarom structuurelementen? Organisatie zó definiëren veronderstelt dat alles en iedereen gaat voor financiële doelen. Eén sociaal verband in evenwicht, zonder verstoringen; harmonieus en homogeen.

Deze whitepaper onderzoekt hoe je als HR duurzaam kunt zijn en blijven.

Wil je het hele rapport bekijken? Log hieronder in of registreer je gratis als lid van HRcommunity en krijg onbeperkt toegang tot alle content!

 

Gepost door Peter Van den Boom

Peter is meer dan dertig jaar adviseur en interim-manager bij Boom Training and Consultancy. Tevens is hij gastdocent bij een aantal masteropleidingen. www.boomtrainingandconsultancy.nl