Beluister de Podcast van:
Bekijk de video van:






Duurzame inzetbaarheid. Een term die je tegenwoordig overal hoort terugkomen. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft er zelfs een speciale website voor ingericht: www.duurzameinzetbaarheid.nl. Een van onze grootste klanten nam eind vorig jaar over het thema een speciaal artikel op in haar cao. En ook wij ervaren de laatste maanden dat klanten ons steeds vaker vragen om met oplossingen te komen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

 

“Gezondere werknemers leveren het bedrijfsleven 2,6 miljard euro per jaar op”.

– onderzoek uitgevoerd door Cap Gemini.

Duurzame inzetbaarheid is blijkbaar ‘hot’. Verschillende ontwikkelingen hebben daaraan bijdragen. Te noemen zijn de vergrijzing, ontgroening en het optrekken van de pensioenleeftijd. Maar ook de noodzaak tot het afbouwen van het aantal medewerkers bij veel organisaties maakt dat dit thema actueel is geworden. Tegelijkertijd krijgt duurzame inzetbaarheid hierdoor vaak het stempel ‘negatief’. Volgens ons gaat het ergens anders om. Namelijk om de ontwikkeling dat er meer regie, eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap wordt gevraagd van medewerkers.

Daarom bekijken wij liever de positieve lijn van duurzame inzetbaarheid, die van dromen en een visie op de toekomst van werkgever en werknemer. We verkennen daarom in deze whitepaper het thema, delen onze ervaringen en inzichten en doen aanbevelingen op welke manier organisaties rondom het thema hun voordeel kunnen doen. Op zo’n manier dat dit zowel goed is voor de individuele werknemer, de organisatie en de maatschappij in zijn geheel. In lijn dus met onze ambitie ‘engaged people, great companies, better world’.

Bekijk het document

Download hier de whitepaper door VDS

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Maak werk van je talent

HR community placeholder
Tags: , ,
Solliciteer

Ook Interessante Documenten

HR & flex 10 aandachtspunten

Flex, iedereen die niet op de loonlijst staat, is onderdeel van het Human Capital van de organisaties. Die stelling behoeft al bijna geen toelichting. Dus is ‘flex’ onderdeel van de HR agenda. Ook in het traditionele rijtje instroom, doorstroom en uitstroom. Maar hoe haal je daar het meeste resultaat uit? Wat maakt ‘flex’ toch net even anders dan ‘vast’? Op basis van gesprekken met HR-directeuren bij organisaties waar flex al echt op de HR agenda staat, aangevuld met onze eigen ervaring en inzichten, kwamen we op deze lijst van 10 tips en aandachtspunten. In Nederland heeft een derde van de totale beroepsbevolking een contractvorm die op de een of andere manier flexibel te noemen is. Ze worden bijvoorbeeld ingehuurd als interim professional, consultant, zzp’er, of uitzendkracht. Ze zijn payroller of hebben een oproep-, nuluren- of tijdelijk contract. Dat hoge percentage ‘flex’ is deels te verklaren vanuit de behoefte die organisaties hebben, deels vanuit de keuze van individuen. Flexibilisering is een van de antwoorden die organisaties hebben op de ‘VUCA’-wereld waarin ze leven: de wereld van beweeglijkheid, onzekerheid, complexiteit en dubbelzinnigheid. Of die organisaties zich nou bevinden in de profitsector of dat ze (semi-) overheid zijn: hier heeft iedereen mee te maken. Een belangrijk deel van het ‘talent’ wil ook helemaal geen vaste arbeidsrelatie (meer). Flexibele arbeidscontracten zijn nodig om (tijdelijk) dat talent te kunnen inzetten. Deze trends zijn naar onze overtuiging geen hypes. Flex is here to stay. Maar hoe ga je daar nou precies mee om, zodat zowel de flexibele organisatie als het flexibele individu profijt ervan hebben?
Lees verder

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

Meld je nu aan!

Talentfirst - sidebar

Kijk terug

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Menu