Het coronavirus heeft in korte tijd om zich heen geslagen over heel de wereld. Ieder land gaat op zijn eigen manier met deze pandemie om, met als belangrijkste doel om het virus zo goed mogelijk te controleren. De maatregelen die hiervoor worden genomen zorgen ervoor dat deze gezondheidscrisis ook ingrijpende gevolgen heeft voor ons dagelijks leven en de economie.

Onzekerheid bij werkgevers

Veel werkgevers in Nederland zijn al weken in spanning, want hoelang gaat de coronacrisis nog aanhouden? En wat gaan daar de economische gevolgen van zijn? En wat betekent dat voor mijn organisatie? Werkgevers proberen zo goed mogelijk in te spelen op de veranderende omstandigheden, maar ze zijn ook grotendeels afhankelijk van de maatregelen die worden getroffen vanuit de overheid. Die heeft ook geen panklare oplossingen. Want was als we het virus nu onder controle krijgen en het later het in golven terugkomt? Wat als er een medicijn wordt gevonden voor betere behandeling? En hoelang duurt het totdat er een vaccin is? Allerlei factoren die ook invloed zullen hebben op maatregelen die worden getroffen. Hierdoor blijven werkgevers echter wel in onzekerheid.

[…]

Scenario 4
Dit scenario zal de grootste gevolgen hebben voor de economie. In dit scenario is er vanuit gegaan dat de contactmaatregelen twaalf maanden duren. In dit geval zal de recessie anderhalf jaar aanhouden, mede door problemen in het buitenland en de financiële sector. Instellingen in deze laatste sector moeten gered worden. Ook zal er een flinke krimp zijn in alle bestedingscomponenten.

Het volledige artikel lezen?

Klik hier
De Coronakrant

Gepost door De Coronakrant

De Coronakrant is een online platform voor ondernemers en werkgevers om kennis en ervaringen met elkaar te delen in plaats van allemaal zelf het wiel uit te moeten vinden. Het is een online ontmoetingsplek met columns, informatieve artikelen, interviews en praktijkverhalen- en voorbeelden over de gevolgen van het coronavirus op Nederlandse werkgevers en ondernemers. Het doel? Elkaar niet infecteren, maar inspireren!