Tags: hrd, leren, online academy, uitgelicht

5 redenen waarom medewerkers willen leren

Een leven lang leren is de nieuwe norm. Om als organisatie te floreren, investeer je in de ontwikkeling van je medewerkers. Maar als je medewerkers niet gemotiveerd zijn om te leren, schiet het weinig op. Ze maken hun opleiding niet af of vergeten direct wat ze geleerd hebben. Benieuwd welke drijfveren medewerkers hebben die wél gemotiveerd zijn? Dit zijn vijf van de belangrijkste redenen:

1. Baankansen vergroten

Wie een diploma of certificaat heeft, kan aantonen over bepaalde kennis of skills te beschikken. Handig als je op zoek bent naar een (andere) baan. Als een medewerker wil doorgroeien naar een andere functie, is het volgen van een opleiding een aanrader. Wie de doorstroom binnen de organisatie wil verbeteren, doet er goed aan om leren te stimuleren. Bijkomstig voordeel: als jij je medewerkers kansen biedt, zijn zij loyaler aan je organisatie.

2. Ontdekken wat ze leuk vinden

Waarschijnlijk hebben veel medewerkers ooit wel een opleiding gevolgd. Maar als ze nu opnieuw zouden kiezen, zouden ze die dan weer volgen? Grote kans dat ze zich inmiddels hebben ontwikkeld of zijn veranderd. Door nieuwe dingen te leren, ontdekken ze wat ze nú willen. Natuurlijk moeten ze zich niet in een opleiding storten zonder te weten wat het inhoudt: met korte (online) trainingen ontdekken ze wat ze leuk vinden om te leren.

3. Bijblijven in het veranderende vakgebied

Een van de redenen waarom blijven bijleren zo belangrijk is, is dat het werkveld continu verandert. Hierdoor veranderen ook de werkzaamheden. Een opleiding zorgt ervoor dat je medewerkers op hoog niveau kunnen blijven functioneren.

4. In beweging blijven

Het zit in onze aard om in beweging te blijven. Zeker als mensen in een stabiele situatie zitten, zijn ze geneigd om zich op een nieuw project te storten. En dat zou ook zomaar eens een baan bij de concurrent kunnen zijn. Je medewerkers vinden het fijn om zichzelf verder te ontwikkelen, want door nieuwe dingen te leren, blijven ze in beweging.

5. Hun brein prikkelen

Door iets nieuws te leren, leggen je hersenen nieuwe verbindingen aan. En die worden sterker naarmate je vaker oefent. Goed voor je hersenen, maar ook voor jezelf: je wordt er blij van als je je hersencapaciteit benut! Een belangrijke motivatie voor veel medewerkers om te blijven leren.

Stimuleer leren en ontwikkelen

Dit zijn een aantal van de belangrijkste redenen waarom veel mensen wél gemotiveerd zijn om te leren. Houd deze leerbehoeften in je achterhoofd als je je medewerkers advies geeft om verder te leren en zorg ervoor dat deze redenen bij iedereen in je organisatie bekend zijn. Hiermee inspireer je de hele organisatie. Misschien zijn er medewerkers die vast zitten en niet doorhebben dat ze niet weten wat ze leuk vinden of dat ze hun brein willen prikkelen.


Benieuwd hoe je je medewerkers op een laagdrempelige manier aan het leren krijgt? Bij Online Academy volgen je medewerkers onbeperkt online trainingen van tien minuten per dag. We hebben meer dan 250 trainingen in allerlei vakgebieden, dus er is voor iedereen wel wat. Ideaal als je medewerkers willen ontdekken wat ze leuk vinden, hun baankansen willen vergroten of willen bijblijven in hun vakgebied. Of gewoon als ze hun brein willen prikkelen en in beweging willen blijven. Kijk snel op onze website om meer te weten te komen. Je kunt ons ook mailen op [email protected] of bellen op 035“ 7 506 178. We vertellen je graag meer.

Tags: hrd, leren, online academy, uitgelicht
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE