Tags: AI, AI Training, Corporate Training, lepaya

AI inzetten voor corporate training: zo til je jullie L&D naar een hoger niveau

AI heeft op allerlei manieren invloed op de manier waarop we vandaag de dag werken. Dit soort technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, ook in de wereld van L&D. In dit artikel deelt Lepaya tips over de voordelen van AI in corporate training, waarmee je zowel je organisatie als je medewerkers future proof kunt maken.

Een groeiend aantal bedrijven integreert in hoog tempo Artificial Intelligence (AI) op de werkvloer. Dan hebben we het niet alleen over techreuzen zoals Google, Meta of Alphabet die een AI-first strategie toepassen. Allerlei type bedrijven – van scale-up tot enterprise-level – zien in hoe AI-technologie hun organisatie op verschillende niveaus kan transformeren. Zo wordt het een stuk makkelijker om routinematige klussen te automatiseren, data slimmer in te zetten en zowel de betrokkenheid als tevredenheid van medewerkers te verbeteren.

AI strategisch inzetten

Wanneer we inzoomen op L&D en talentontwikkeling, zijn er verschillende manieren waarop AI je kan ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van je teams. Met technologieën als machine learning kan AI bijvoorbeeld enorme datasets analyseren en trends spotten: bijvoorbeeld om te voorspellen welke skills jullie nu én in de toekomst nodig hebben om concurrerend te blijven. Zodra duidelijk is welke vaardigheden er missen binnen je organisatie, kan je L&D-team werken aan het investeren in passende corporate trainingsprogramma’s om die kloof te overbruggen, en om aan jullie toekomstige trainingsbehoeften te voldoen. Dit maakt jullie talentmanagementstrategie een stuk effectiever, en zorgt ervoor dat je medewerkers over de vaardigheden beschikken die ze nodig hebben om succesvol te zijn én blijven. Zo kun je AI dus inzetten om je strategische doelen te bereiken.

Ook interessant: 10 tips voor een toekomstbestendige, schaalbare
talentstrategie

Impact van trainingen verbeteren

Om je medewerkers te ondersteunen bij hun ontwikkeling, kan AI een handig en toegankelijk hulpmiddel zijn. Door gebruik te maken van AI kunnen L&D-afdelingen de impact van een training verbeteren, onder meer dankzij razendsnelle gegevensanalyses die waardevolle inzichten kunnen bieden over bijvoorbeeld de voortgang. Ook maakt AI het mogelijk om de betrokkenheid van medewerkers vergroten door boeiende, interactieve en gepersonaliseerde content aan te bieden.

Hieronder vind je twee concrete voorbeelden van de manier waarop Lepaya AI inzet om het talent van jouw medewerkers te ontgrendelen en hun leerervaring te verbeteren.

1. AI Coach

Bij Lepaya gebruiken we voor onze corporate trainingen AI Coach – een digitale, persoonlijke trainer die gebruikers real-time feedback geeft op hun presentatie- en communicatievaardigheden.

  • Directe feedback
    De AI Coach geeft gepersonaliseerde feedback op iemands verbale communicatie en houding. Een medewerker neemt zichzelf op tijdens een presentatie, upload de video en profiteert direct van individuele feedback in een veilige omgeving.
  • Leer in jouw eigen ruimte
    Je medewerkers ontwerpen en beheren zelf hun optimale leeromgeving. AI-coaching past zich aan hun individuele ritme aan. Het resultaat: een flexibele en moeiteloze manier van leren, met maximale betrokkenheid bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.
  • Concrete prestatiescore
    Je medewerkers ontvangen een prestatiemeting om hun ontwikkeling te monitoren, te vergelijken en te meten. Door prestatiescores bij te houden, krijgen ze een helder overzicht van hun vooruitgang en vergroten ze hun zelfvertrouwen, doordat hun communicatieve- en presentatievaardigheden steeds beter worden.

Bekijk hieronder de video en zie direct hoe het werkt:

De technologie van Lepaya heeft aangetoond dat door AI te combineren met gefaciliteerd leren, de overdracht van kennis met 20% toeneemt. – Peter Kuperus, Co-CEO & Founder Lepaya

2. Gepersonaliseerd en adaptief leren

AI-gedreven tools kunnen de leerstijl, het leertempo, de capaciteiten en zwakke punten van een medewerker analyseren. Daarbij wordt zelfs rekening gehouden met leeftijd, geslacht, taal of locatie. Zo kan de leerervaring worden aangepast aan de persoonlijke behoeften van elk individu. Vervolgens wordt er real-time feedback gegeven om aangepaste leerplannen en trainingsprogramma’s te creëren. AI kan ook ondersteuning of extra uitdagingen bieden, mocht dat nodig zijn. Het mooie is dat deze aanpak heel flexibel is, omdat er geen training op locatie nodig is. Je medewerkers kunnen onafhankelijk leren via hun mobiele apparaat, op het tijdstip en de plek die hen het beste uitkomt.

Onmisbare rol van AI voor L&D

AI speelt een onmisbare rol in de wereld van L&D: het helpt je bij het identificeren van skills gaps, het voorspellen van toekomstige trainingsbehoeften en het dynamischer maken van de leerervaring. Daarnaast is AI in staat om individuele feedback te delen, leerplannen te personaliseren en trainingen aan te passen op de behoeften van je medewerkers. Het resultaat? Effectiever talentmanagement en toekomstbestendige organisaties.

Wil je jouw team ook futureproof maken? Check dan Lepaya – Europa’s grootste zakelijke EdTech-aanbieder voor leer-en ontwikkeltrajecten.

Tags: AI, AI Training, Corporate Training, lepaya
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.