Tags: duurzame inzetbaarheid, employability, hrd, leren, online academy, uitgelicht

Employability: hoe je medewerkers bindt door ze te laten leren

Stel, je hebt een veelbelovende medewerker aangenomen. Je neemt de tijd om hem in te werken. Na een paar maanden draait hij mee als volwaardig lid van het team. Alles loopt op rolletjes, totdat… hij weer een nieuwe baan heeft. Je kunt weer opnieuw beginnen. Hoe doorbreek je deze cirkel?

De huidige krapte op de arbeidsmarkt maakt het niet alleen moeilijk om de juiste mensen te vinden, maar ook om ze te behouden. Medewerkers zullen sneller elders kansen ruiken. Je doel is dus om als werkgever zo aantrekkelijk mogelijk te blijven. Door leren de norm te maken, bind je je medewerkers aan je organisatie. Waarom dit zo is?

Je houdt mensen tevreden

Snel, sneller, snelst. Ons leeftempo ligt tegenwoordig erg hoog. Stilstand is achteruitgang: medewerkers die goed zijn in hun functie kijken eerder om zich heen. Maar als ze actief bezig zijn met leren, komen ze binnen hun huidige rol in beweging.

Dat kan zowel als je medewerkers een langere opleiding volgen als wanneer ze meerdere korte e-learningtrajecten volgen. Door ze de kans te geven om zich te ontwikkelen, vergroot je hun tevredenheid. Een medewerker die de kans krijgt om te studeren, voelt bovendien meer loyaliteit naar de werkgever. Nog een pluspunt: dankzij hun nieuwe kennis en skills worden ze ook beter in hun huidige functie.

Je verbetert de doorstroom

Door leren de norm te maken, verbeter je ook de doorstroom in je organisatie. Ideaal, want als medewerkers toch om zich heen gaan kijken, wil je het liefst dat ze dat binnen de eigen organisatie doen. Met de juiste opleiding of trainingen hebben ze de bagage om in die nieuwe functie aan de slag te gaan. Bijkomend voordeel: je hogere functies worden ingevuld door mensen die je organisatie al kennen.

Niet alleen je doorstroom profiteert, ook de uitstroom. Als er banen in je organisatie verdwijnen, wat bijvoorbeeld bij veel administratieve functies gebeurt, wil je je medewerkers het liefst ergens anders in de organisatie onderbrengen. Maar soms is dat niet mogelijk. Met een opleiding zijn ze sneller klaar om ergens anders aan de slag te gaan.

Maak leren de standaard

Kortom, door medewerkers opleidingsmogelijkheden te geven, bind je ze aan je organisatie. En dat niet alleen, want het komt het niveau van je organisatie ten goede. Of je medewerkers nu een langer opleidingstraject volgen of kortere trainingen via e-learning.

Benieuwd naar hoe je e-learning aan kan bieden die je medewerkers ook echt afmaken? Bij Online Academy kan je hele organisatie onbeperkt trainingen volgen. We hebben meer dan 250 trainingen, van programmeren tot strategisch management en persoonlijke effectiviteit. Met onze unieke 10-minutenmethode kunnen je medewerkers dagelijks werken aan hun ontwikkeling. Meer weten? Kijk op onze website, mail naar [email protected] of bel 035“ 7 506 178. We vertellen je graag meer.

Tags: duurzame inzetbaarheid, employability, hrd, leren, online academy, uitgelicht
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.